Skip to main content

Healthy and safe vegan food (3 cr)

Code: AV00DV78-3003

General information


Enrollment
15.03.2021 - 31.03.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
10.05.2021 - 31.07.2021
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
3 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
3 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Vanha_Open UAS and Continuing Education (vanhettu)
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
1 - 20
Degree programmes
Open University of Applied Sciences
Teachers
Eeva Koljonen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Course
AV00DV78
No reservations found for realization AV00DV78-3003!

Objective

Opintojaksolla perehdytään tavallisimpiin kasvisruokasuuntauksiin sekä vegaaniruokaan. Opitaan täyspainoisen vegaaniruuan koostamisen periaatteet ja tutustutaan uusiin proteiininlähteisin ja kasviruokavalioon sopiviin elintarvikkeisiin, valintaperusteisiin myös hiilijalanjäljen näkökulmasta.

Content

Kasvisruokasuuntaukset ja vegaaniruoka. Miten ja millaisin elintarvikevalinnoin koostetaan täysipainoinen ja terveellinen kasvis- ja vegaaniruoka. Erityisesti tarkastelun kohteena ovat erilaiset proteiinin lähteet kasvisruokavaliossa ja niiden sopivuus eri käyttötarkoituksiin. Tutuksi tulevat papu- ja soijatuotteet, kaura- ja härkäpapuvalmisteet, sieniproteiinit ja muut uudet kasviproteiini- ja kasvimaitovalmisteet, siemenet, pähkinät ja viljatuotteet.

Evaluation

Kaksi verkkotestiä, jotka arvioidaan hyväksytty/ hylätty, voi uusia tarvittaessa.
Case tehtävä, jonka aiheen ja myös palautusmuodon voi valita, arviointi vertaispalaute ja opettajan arviointi. Koko opintojakson arviointi hyväksytty/ täydennettävä.

Course material

Kasviruokaa viisaasti. 2019. Duodecim. Voutilainen, Eeva; Soisalo,Raili; Elorinne, Anna-Liisa; Atula, Saara.
Muu materiaali on verkko-oppimisalustalla, myös nauhoitetut verkkoluennot.

Study forms and methods

Aluksi opintojaksolla tutustutaan ravitsemissuositusten ja tutkitun tiedon lähtökohdista terveellisen ja turvallisen vegaani- ja kasviruuan koostamiseen. Tietoa voi soveltaa ammatissa toimiessa, mutta myös oman ja/tai asiakkaan ravitsemuksen parantamiseksi. Opintojaksolla tutustutaan kasviruokavaliossa käytettäviin proteiininlähteisiin ja uusiin elintarvikkeisiin.

Opintojakso toteutetaan verkossa. Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin ja haluamassaan järjestyksessä. Opintojaksoon sisältyy verkkokeskustelua, tehtäviä ja osaamista varmistavia verkkotestejä, lisäksi opintojaksoon sisältyy 1 op laajuinen kehittämistehtävä, jonka voi tehdä yksin, parityönä tai pienryhmässä, tehtävän voi kytkeä omaan työhön ja tehtävistä saat myös verataipalautetta,

Timing of exams and assignments

Tehtävät ja testit verkko-oppimisalustalla.

Student workload

Ravitsemussuositukset ja täysipainoinen kasvisruoka 1 op
Ruokavalion koostaminen ja elintarvikkeet kasvisruokavalioissa 1 op
Osaamista syventävä ja soveltava tehtävä 1 op

Evaluation scale

Approved/Failed

Assessment methods and criteria

Verkkotestit ja tehtävät hyväksytty/ hylätty, voi uusia
Case tehtävät: hyväksytty/ täydennettävä/ vertaispalaute, opettjan hyväksyntä.

Further information

Arviointi hyväksytty/ täydennettävä.

Go back to top of page