•   Yritystoiminta ja yrittäjyys LT00AA91-3035 30.08.2021-12.12.2021  5 op  (LTMI21SVA) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Osaat arvioida yrittäjyyden merkitystä ja mahdollisuuksia yhteiskunnassa. Osaat selvittää ja selittää digitaalisen yhteiskunnan mahdollisuuksia yrittämiselle. Osaat kuvata yrityksen toimintakokonaisuuden ja toimintaprosesseja. Osaat vertailla yritysmuotojen soveltuvuutta eri tilanteissa. Osaat selvittää yrityksen keskeiset sidosryhmät
    Opintojakson sisältö
    Mikä merkitys yrittäjyydellä on yhteiskunnassa? Mitä yrittämisen mahdollisuuksia digitaalinen yhteiskunta tarjoaa? Mitkä ovat yrityksen toimintaprosessit? Mitä tulee huomioida yritysmuodon valinnassa? Mitä ovat keskeiset sidosryhmät?

    Opettajan/vastuuhenkilön nimi

    Marjaana Roponen

    Toteutustapa

    Virtuaaliopetus

    Opiskelumateriaali

    Hämäläinen, V., Maula, H. & Suominen, K. 2016. Digiajan strategia. [Helsinki]: Alma. (e-aineisto)
    Ilmarinen, V. & Koskela, K. 2015.
    Digitalisaatio: Yritysjohdon käsikirja. [Helsinki]: Talentum. (e-aineisto)
    Viitala, R. ja Jylhä, E. 2013. Liiketoimintaosaaminen: menestyvän yritystoiminnan perusta. Helsinki: Edita (soveltuvin osin, saatavilla myös e-aineistona).
    sekä muu materiaali ja ajankohtaisaineisto

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    30.08.2021 - 12.12.2021

    Ilmoittautumisaika

    23.08.2021 - 29.08.2021

    Opintopisteet

    5 op

    Ryhmä(t)
    • LTMI21SVA
    Paikkoja

    20 - 60

    Vastuuyksikkö

    Liiketalouden koulutusyksikkö, Mikkeli

    Opettaja(t)

    Marjaana Roponen

    Lisätietoa opiskelijoille

    Kutsu opintojaksolle lähetetään sähköpostilla ennen kurssin käynnistymistä.
    Virtuaalitapaamisessa ensimmäisen viikon aikana käydään läpi opintojen suorittamisen periaatteet. Istunto tallennetaan.

    Koulutusohjelma(t)

    Liiketalouden koulutus

    Toimipiste

    E-kampus

    Virtuaaliosuus

    5 op

    Arviointiasteikko

    1-5

    Yksilölliset oppimisväylät

    Työviikkopohjainen oppimisväylä:
    Osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.

    Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
    Jos työskentelet alan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson tai moduulin työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

    Työhön integroitu oppimisväylä:
    Perehdyt itsenäisesti opintojaksoon liittyvään materiaaliin ja teet tarvittavat oppimistehtävät. Oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaisen oppimisväylän toteutukseen suhteutettuna enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista. Itsenäisen suorituksen voit tehdä myös samanaikaisesti työviikkopohjaisen opetuksen kanssa. Tällöin voit osallistua lähiopetukseen kiinnostuksesi ja tarpeittesi mukaisesti. Mikäli opintojakso tai sen osa toteutetaan verkossa, oppimistehtävät ovat verkkototeutuksen mukaiset.
    Mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää aikaisempaa osaamista, voit hyväksilukea opintojakson vastaavalla työkokemuksella tai opinnoilla joko kokonaan tai osittain (osaamisen näyttö, jos ei ole todistusta). Osittaisessa hyväksilukemisessa suoritat itsenäisenä opiskeluna ne osa-alueet, joita ei ole hyväksiluettu.