Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00AE96-3007
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.08.2019 - 30.08.2019
Ajoitus
03.08.2019 - 30.12.2019
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Marjut Kasper
Vastuuopettaja
Marjut Kasper
Ryhmät
-
MRMI19SPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Tavoitteet
Osaat kuvata matkailu- ja ravitsemisalaa käsitteenä, toimialana ja ammatteina. Osaat kuvata alalla vaadittavaa ammatillista osaamista. Osaat hahmottaa alan luonteen elämyksellisten asiakaskokemusten tuottajana. Osaat käyttää alan tilastoja ja muita julkaisuja toimialan nykytilan ja tulevaisuuden kuvaajina. Osaat toimia tavoitteellisesti yksilönä ja ryhmän jäsenenä alan erilaisissa toimintaympäristöissä. osaat kehittää yrittäjämäistä otetta työntekoon ja edistää yrittäjyyttä omalla esimerkilläsi tunnet yritystoiminnan osa-alueet ja yrittäjyyden merkityksen yhteiskunnassa osaat verkostoitua eri alojen toimijoiden, asiantuntijoiden ja yritysten kanssa tunnistat oman toimialasi paikan venäläisessä yhteiskunnassa ja sen elinkeinorakenteessa;
Sisältö
Mitä matkailu- ja ravitsemisala tarkoittaa käsitteinä? Mitkä ammatti- ja toimialat liittyvät alaan? Mitä osaamista alalla ja sen erilaisissa toimintaympäristöissä tarvitaan. Mistä tilastoista ja julkaisuista voit saada alaa koskevaa tietoa?
Aika ja paikka
Opintojaksoon kuuluvien tehtävien tekeminen itsenäisesti. 2op
Moduulitehtävän suorittaminen itsenäisesti. 3 op
Jos valitset opintoja nopeuttavan oppimisväylän, keskustele suorituksesta opettajan kanssa.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso kuuluu matkailu- ja ravitsemispalvelut toimialana moduuliin.
Moduulin kuuluvat opintojaksot: Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö, Asiakas palvelujen keskiössä ja Kestävyys, laatu ja turvallisuus.
Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön teemat;
Matkailu- ja ravitsemisalan historia
Matkailun organisoituminen
Kuljetus-ja liikennepalvelut
Käyntikohteet
Matkanjärjestäjä toiminta
Ruoka ja ravitsemispalvelut
Matkailu- ja ravitsemisalan toimijat ja alan koulutus
Kaupan ala restonomin työkenttänä
Puhdistuspalveluala
Opintojaksoon kuuluu lähiopetusta, vierailijoiden luentoja/ vierailu, itsenäistä opiskelua ja 3 op:een moduulitehtävä.
Opintojaksoon kuuluvat oppimistehtävät ja tarkempi sisältö esitellään ensimmäisillä lähitunneilla.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit suorittaa opintojakson integroituna työpaikkaasi.
Opintojaksoon kuuluvien tehtävien tekeminen itsenäisesti. 2 op
Moduulitehtävän suorittaminen itsenäisesti. 3 op
Jos valitset opintoja nopeuttavan oppimisväylän, keskustele suorituksesta opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opintojaksoon kuuluvien tehtävien tekeminen itsenäisesti. 2op
Moduulitehtävän suorittaminen itsenäisesti. 3 op
Jos valitset opintoja nopeuttavan oppimisväylän, keskustele suorituksesta opettajan kanssa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Voit suorittaa opintojakson integroituna työpaikkaasi.
Opintojaksoon kuuluvien tehtävien tekeminen itsenäisesti. 2 op
Moduulitehtävän suorittaminen itsenäisesti. 3 op
Jos valitset opintoja nopeuttavan oppimisväylän, keskustele suorituksesta opettajan kanssa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa. f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti
Esitietovaatimukset
Ei edellytä aiempaa osaamista