Siirry suoraan sisältöön

Ruokaturvallisuus (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF03-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.08.2018 - 07.09.2018

Ajoitus

01.08.2018 - 31.12.2018

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 50

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Päivi Hostikka

Vastuuopettaja

Päivi Hostikka

Ryhmät

  • MRMI18KP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Tavoitteet

Tiedät ja tunnistat elintarvikkeisiin ja ruokaan liittyvät riskit Tiedät ja tunnistat elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit sekä hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Tiedät eri elintarvikeryhmien säilyvyyttä, säilytystä ja pakkausmerkintöjä ja ruokien tarjoilua koskevat vaatimukset. Osoitat perehtyneisyytesi elintarviketurvallisuuteen liittyvään lainsäädäntöön ja sen velvoitteisiin. Osaat suunnitella ja toteuttaa omavalvontaa lainsäädännön ja toimintojen edellyttämällä tavalla.

Sisältö

Mitä elintarvikesäädökset tarkoittavat elintarviketurvallisuuden ja ammattikeittiön toiminnan kannalta? Mitä riskejä elintarvikkeiden käsittelyyn, valmistamiseen ja tarjoiluun ja myyntiin liittyy ja miten niitä hallitaan? Miten elintarvikkeita käsitellään ja säilytetään hygieniavaatimusten mukaisesti? Mitkä ovat lainsäädännön elintarviketoimijoille asettamat velvoitteet? Mitä omavalvontasuunnitelmaan sisällytetään ja miten sitä toteutetaan?

Aika ja paikka

Opintojaksoon liittyvät tehtävät itsenäisesti 2 op.
Opintojaksolla tehdään omavalvontasuunnitelma ja puhdistussuunnitelma. 3 op

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali on Moodlessa

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Moduuli: Ruoka- ja ravintolapalvelut 15 op
Ruokapalvelut 5 op
Ruokaturvallisuus 5 op
Juomat ja lainsäädäntö 5 op
RUOKATURVALLISUUS:
Osallistuminen lähiopetukseen ja opintojaksoon liittyvät tehtävät 3 op.
Opintojaksolla tehdään omavalvontasuunnitelma ja puhdistussuunnitelma. 2 op

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Päivität omaa osaamistasi ja päivität oman työpaikkasi omavalvonta- ja puhdistussuunnitelman.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Opintojaksoon liittyvät tehtävät itsenäisesti 2 op.
Opintojaksolla tehdään omavalvontasuunnitelma ja puhdistussuunnitelma. 3 op

Tentit ja muut määräajat

yleisinä tenttipäivinä

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Päivität omaa osaamistasi ja päivität oman työpaikkasi omavalvonta- ja puhdistussuunnitelman.

Opiskelijan työmäärä

5 op = 135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä d. käyttää keskeisiä oman alan malleja (omavalvonta) e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä ja tekniikoita elintarvikehygieniaan ja puhtaanapitoon liittyen

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tehtävä (1-5 / Täydennettävä)

Esitietovaatimukset

Ei edellytetä aiempaa osaamista