Ruokaturvallisuus (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00AF03-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
20.08.2018 - 07.09.2018
Ajoitus
01.08.2018 - 31.12.2018
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 50
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Päivi Hostikka
Vastuuopettaja
Päivi Hostikka
Ryhmät
-
MRMI18KPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Tavoitteet
Tiedät ja tunnistat elintarvikkeisiin ja ruokaan liittyvät riskit Tiedät ja tunnistat elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit sekä hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Tiedät eri elintarvikeryhmien säilyvyyttä, säilytystä ja pakkausmerkintöjä ja ruokien tarjoilua koskevat vaatimukset. Osoitat perehtyneisyytesi elintarviketurvallisuuteen liittyvään lainsäädäntöön ja sen velvoitteisiin. Osaat suunnitella ja toteuttaa omavalvontaa lainsäädännön ja toimintojen edellyttämällä tavalla.
Sisältö
Mitä elintarvikesäädökset tarkoittavat elintarviketurvallisuuden ja ammattikeittiön toiminnan kannalta? Mitä riskejä elintarvikkeiden käsittelyyn, valmistamiseen ja tarjoiluun ja myyntiin liittyy ja miten niitä hallitaan? Miten elintarvikkeita käsitellään ja säilytetään hygieniavaatimusten mukaisesti? Mitkä ovat lainsäädännön elintarviketoimijoille asettamat velvoitteet? Mitä omavalvontasuunnitelmaan sisällytetään ja miten sitä toteutetaan?
Aika ja paikka
Opintojaksoon liittyvät tehtävät itsenäisesti 2 op.
Opintojaksolla tehdään omavalvontasuunnitelma ja puhdistussuunnitelma. 3 op
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali on Moodlessa
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Moduuli: Ruoka- ja ravintolapalvelut 15 op
Ruokapalvelut 5 op
Ruokaturvallisuus 5 op
Juomat ja lainsäädäntö 5 op
RUOKATURVALLISUUS:
Osallistuminen lähiopetukseen ja opintojaksoon liittyvät tehtävät 3 op.
Opintojaksolla tehdään omavalvontasuunnitelma ja puhdistussuunnitelma. 2 op
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Päivität omaa osaamistasi ja päivität oman työpaikkasi omavalvonta- ja puhdistussuunnitelman.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Opintojaksoon liittyvät tehtävät itsenäisesti 2 op.
Opintojaksolla tehdään omavalvontasuunnitelma ja puhdistussuunnitelma. 3 op
Tentit ja muut määräajat
yleisinä tenttipäivinä
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Päivität omaa osaamistasi ja päivität oman työpaikkasi omavalvonta- ja puhdistussuunnitelman.
Opiskelijan työmäärä
5 op = 135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä d. käyttää keskeisiä oman alan malleja (omavalvonta) e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä ja tekniikoita elintarvikehygieniaan ja puhtaanapitoon liittyen
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tehtävä (1-5 / Täydennettävä)
Esitietovaatimukset
Ei edellytetä aiempaa osaamista