Siirry suoraan sisältöön

Ruokaturvallisuus (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF03-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.12.2019 - 10.01.2020

Ajoitus

07.01.2020 - 16.04.2020

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Päivi Lahikainen

Vastuuopettaja

Päivi Lahikainen

Ryhmät

  • MRMI19SP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Tavoitteet

Tiedät ja tunnistat elintarvikkeisiin ja ruokaan liittyvät riskit Tiedät ja tunnistat elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit sekä hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Tiedät eri elintarvikeryhmien säilyvyyttä, säilytystä ja pakkausmerkintöjä ja ruokien tarjoilua koskevat vaatimukset. Osoitat perehtyneisyytesi elintarviketurvallisuuteen liittyvään lainsäädäntöön ja sen velvoitteisiin. Osaat suunnitella ja toteuttaa omavalvontaa lainsäädännön ja toimintojen edellyttämällä tavalla.

Sisältö

Mitä elintarvikesäädökset tarkoittavat elintarviketurvallisuuden ja ammattikeittiön toiminnan kannalta? Mitä riskejä elintarvikkeiden käsittelyyn, valmistamiseen ja tarjoiluun ja myyntiin liittyy ja miten niitä hallitaan? Miten elintarvikkeita käsitellään ja säilytetään hygieniavaatimusten mukaisesti? Mitkä ovat lainsäädännön elintarviketoimijoille asettamat velvoitteet? Mitä omavalvontasuunnitelmaan sisällytetään ja miten sitä toteutetaan?

Aika ja paikka

Itsenäinen opiskelu +tentti ( 2 op), essee annetusta aiheesta (1op) , ov-suunnitelman laatiminen (2op).
Sovi suorituksesta opettajan kanssa!

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen + tentti (2op), esitys annetusta aiheesta pareittain (1 op), omavalvontasuunnitelman laatiminen -parityö (2 op)

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Itsenäinen opiskelu +tentti ( 2 op), esitys annetusta aiheesta pareittain / essee (yksilötehtävä) (1op) , ov-suunnitelman laatiminen/päivittäminen (2op)
omaan työpaikkaan.
Sovi suorituksesta opettajan kanssa!

Työhön integroitu oppimisväylä:
Itsenäinen opiskelu +tentti ( 2 op), essee annetusta aiheesta (1op) , ov-suunnitelman laatiminen (2op).
Sovi suorituksesta opettajan kanssa!

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Itsenäinen opiskelu +tentti ( 2 op), esitys annetusta aiheesta pareittain / essee (yksilötehtävä) (1op) , ov-suunnitelman laatiminen/päivittäminen (2op)
omaan työpaikkaan.
Sovi suorituksesta opettajan kanssa!

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä d. käyttää keskeisiä oman alan malleja (omavalvonta) e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä ja tekniikoita elintarvikehygieniaan ja puhtaanapitoon liittyen

Esitietovaatimukset

Ei edellytetä aiempaa osaamista