Siirry suoraan sisältöön

Juomat ja lainsäädäntö (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF04-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.08.2018 - 07.09.2018

Ajoitus

01.08.2018 - 31.12.2018

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 34

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Eeva Koljonen

Vastuuopettaja

Eeva Koljonen

Ryhmät

  • MRMI18KP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Tavoitteet

Osoitat perehtyneisyytesi anniskelulainsäädäntöön ja anniskeluravintolan anniskeluosaamiseen suorittamalla anniskeluosaamisen testin. Osoitat perehtyneisyytesi eri juomatuoteryhmien (viinit, oluet, siiderit, tislatut alkoholit, juomasekoitukset) historiaan, juomien valmistukseen ja aistinvaraiseen arviointiin, sekä tavallisimpiin markkinoilla oleviin tuotemerkkeihin ja valmistajiin. Osaat tarjoilla juomat anniskelulainsäädännön mukaisesti ja kullekin tuoteryhmälle sopivalla tavalla. Osaat valita, myydä ja suositella erilaisiin tilanteisiin ja ateriajuomiksi sopivia juomia.

Sisältö

Miten alkoholijuomat hankitaan, anniskellaan ja tarjoillaan lainsäädäntöä noudattaen? Millainen on ravintolan liikeidean mukainen alkoholijuomavalikoima? Miten viini, olut ja tislatut alkoholijuomat valmistetaan? Miten eri juomaryhmien juomia (viini, olut, siideri, väkevät juomat ja juomasekoitukset) valitaan, arvioidaan, myydään ja tarjoillaan? Miten juomia ja ruokaa yhdistetään ja käytetään eri tilanteissa? Miten lähituottajien viinit ja oluet, luomutuotteet ja reilunkaupan tuotteet eroavat tavanomaisista?

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä juomien suositteluun, valintaan, tarjoiluun ja aistinvaraiseen arviointiin liittyvissä tehtävissä b.etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia anniskeluun, juomien tarjoiluun, suositteluun ja arviointiin liittyvissä tehtävissä d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti

Esitietovaatimukset

Ei edellytä aiempaa osaamista