Juomat ja lainsäädäntö (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00AF04-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
20.08.2018 - 07.09.2018
Ajoitus
01.08.2018 - 31.12.2018
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 34
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Eeva Koljonen
Vastuuopettaja
Eeva Koljonen
Ryhmät
-
MRMI18KPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Tavoitteet
Osoitat perehtyneisyytesi anniskelulainsäädäntöön ja anniskeluravintolan anniskeluosaamiseen suorittamalla anniskeluosaamisen testin. Osoitat perehtyneisyytesi eri juomatuoteryhmien (viinit, oluet, siiderit, tislatut alkoholit, juomasekoitukset) historiaan, juomien valmistukseen ja aistinvaraiseen arviointiin, sekä tavallisimpiin markkinoilla oleviin tuotemerkkeihin ja valmistajiin. Osaat tarjoilla juomat anniskelulainsäädännön mukaisesti ja kullekin tuoteryhmälle sopivalla tavalla. Osaat valita, myydä ja suositella erilaisiin tilanteisiin ja ateriajuomiksi sopivia juomia.
Sisältö
Miten alkoholijuomat hankitaan, anniskellaan ja tarjoillaan lainsäädäntöä noudattaen? Millainen on ravintolan liikeidean mukainen alkoholijuomavalikoima? Miten viini, olut ja tislatut alkoholijuomat valmistetaan? Miten eri juomaryhmien juomia (viini, olut, siideri, väkevät juomat ja juomasekoitukset) valitaan, arvioidaan, myydään ja tarjoillaan? Miten juomia ja ruokaa yhdistetään ja käytetään eri tilanteissa? Miten lähituottajien viinit ja oluet, luomutuotteet ja reilunkaupan tuotteet eroavat tavanomaisista?
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä juomien suositteluun, valintaan, tarjoiluun ja aistinvaraiseen arviointiin liittyvissä tehtävissä b.etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia anniskeluun, juomien tarjoiluun, suositteluun ja arviointiin liittyvissä tehtävissä d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Esitietovaatimukset
Ei edellytä aiempaa osaamista