Palveluyrityksen henkilöstöhallinto (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00AF13-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
16.12.2019 - 10.01.2020
Ajoitus
01.02.2020 - 31.05.2020
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Anu Rantanen
Vastuuopettaja
Anu Rantanen
Ryhmät
-
MRKT18SMMatkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto
-
MRMI18SMMatkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto
Tavoitteet
Osoitat perehtyneisyyden palveluyrityksen henkilöstöjohtamisen periaatteisiin. Tiedät sekä henkilöstön että henkilöstöhallinnon merkityksen organisaation toiminnan ja kehittämisen kannalta. Osoitat perehtyneisyyden henkilöstö- ja työsuhdeasioita ja yhteistoimintaa sääteleviin lakeihin ja työmarkkina-järjestelmään. Osaat esimiehenä ennakoida ja edistää henkilöstön osaamista. Ymmärrät elinkaarijohtamisen periaatteet ja työhyvinvoinnin merkityksen.
Sisältö
Mitkä ovat henkilöstöhallinnon eri osa-alueet? Mitä on työmarkkinajärjestelmä ja työlainsäädäntö? Mikä on esimiehen vastuu lakien noudattamisessa? Millä keinoin esimiehenä tunnistat henkilöstön osaamisen ja osaat kehittää sitä? Miten elinkaariajattelu näkyy työyhteisössä? Miten työhyvinvointia johdetaan?
Aika ja paikka
Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintojakso itsenäisesti verkossa seuraten moodlen ohjeistusta ja siellä olevaa materiaalia tai oma valintaista materiaalia. Verkossa suoritettuna opintojakso vaatii opiskelijalta itseohjautuvuutta.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Työviikkopohjainen väylä edellyttää läsnäoloa. Monimuotototeutus, jossa 1 - 2 lähiopetuskertaa.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa
Työhön integroitu oppimisväylä:
Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintojakso itsenäisesti verkossa seuraten moodlen ohjeistusta ja siellä olevaa materiaalia tai oma valintaista materiaalia. Verkossa suoritettuna opintojakso vaatii opiskelijalta itseohjautuvuutta.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa a. käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa g. perustella toimintaasi oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Esitietovaatimukset
Ei edellytä aiempaa osaamista