Siirry suoraan sisältöön

Palveluyrityksen henkilöstöhallinto (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF13-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.12.2019 - 10.01.2020

Ajoitus

01.02.2020 - 31.05.2020

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Anu Rantanen

Vastuuopettaja

Anu Rantanen

Ryhmät

  • MRKT18SM
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto
  • MRMI18SM
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto

Tavoitteet

Osoitat perehtyneisyyden palveluyrityksen henkilöstöjohtamisen periaatteisiin. Tiedät sekä henkilöstön että henkilöstöhallinnon merkityksen organisaation toiminnan ja kehittämisen kannalta. Osoitat perehtyneisyyden henkilöstö- ja työsuhdeasioita ja yhteistoimintaa sääteleviin lakeihin ja työmarkkina-järjestelmään. Osaat esimiehenä ennakoida ja edistää henkilöstön osaamista. Ymmärrät elinkaarijohtamisen periaatteet ja työhyvinvoinnin merkityksen.

Sisältö

Mitkä ovat henkilöstöhallinnon eri osa-alueet? Mitä on työmarkkinajärjestelmä ja työlainsäädäntö? Mikä on esimiehen vastuu lakien noudattamisessa? Millä keinoin esimiehenä tunnistat henkilöstön osaamisen ja osaat kehittää sitä? Miten elinkaariajattelu näkyy työyhteisössä? Miten työhyvinvointia johdetaan?

Aika ja paikka

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintojakso itsenäisesti verkossa seuraten moodlen ohjeistusta ja siellä olevaa materiaalia tai oma valintaista materiaalia. Verkossa suoritettuna opintojakso vaatii opiskelijalta itseohjautuvuutta.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Työviikkopohjainen väylä edellyttää läsnäoloa. Monimuotototeutus, jossa 1 - 2 lähiopetuskertaa.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa
Työhön integroitu oppimisväylä:
Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintojakso itsenäisesti verkossa seuraten moodlen ohjeistusta ja siellä olevaa materiaalia tai oma valintaista materiaalia. Verkossa suoritettuna opintojakso vaatii opiskelijalta itseohjautuvuutta.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa b. arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa g. perustella toimintaasi oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti

Esitietovaatimukset

Ei edellytä aiempaa osaamista