Siirry suoraan sisältöön

Luonto ja liikunta hyvinvoinnin lähteenä (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF18-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.12.2020 - 14.01.2021

Ajoitus

11.01.2021 - 31.05.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Tommi Pantzar
  • Laura Pulkkinen

Vastuuopettaja

Tommi Pantzar

Ryhmät

  • MRKT19SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • MRMI19SP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
  • MRMI19SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Osaat hahmottaa luonnon merkityksen ihmisen hyvinvoinnin lähteenä ja mahdollisuudet suomalaisessa hyvinvointimatkailussa. Osaat hahmottaa liikunnan hyvinvointivaikutuksia ja mahdollisuudet suomalaisessa hyvinvointimatkailussa. Osaat hahmottaa luonnon ja liikunnan hyvinvointivaikutusten mittaustapoja sekä teknologian hyödyntämismahdollisuuksia hyvinvointimatkailussa. Osaat kehittää asiakaslähtöisesti luontoon ja liikuntaan liittyviä hyvinvointimatkailutuote- ja palveluideoita. Osaat suunnitella, toteuttaa ja arvioida liikuntaan ja luontoon liittyviä hyvinvointimatkailupalveluita.

Sisältö

Millaisia hyvinvointivaikutuksia luonnolla on ja miten tietoa voidaan hyödyntää matkailussa? Millaisia hyvinvointivaikutuksia liikunnalla on ja miten tietoa voidaan hyödyntää matkailussa? Miten teknologiaa voin hyödyntää osana luonto- ja liikuntamatkailussa? Miten luonnosta ja liikunnasta voi tehdä matkailun liiketoimintaa?

Opiskelumateriaali

Opintojakson opikselumateriaalin löydät Learn alustalta.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Tämän opintojakso toteutetaan monimuoto-opintoina. Lähiopetuskertoja on 2-4, joihin osallituminen on pakollista. Lisäksi opintojaksoon kuuluu luentotallenteita sekä oppimistehtäviä. Lähiopetuskerrat toteutetaan Kotkan kampuksella ja lähimaastossa. Opintojaksolla tuotetaan hyvinvointi- ja luontomatkailutuote joka testataan opintojakson opiskelijoilla.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opintojakso on mahdollista suorittaa omassa matkailupalveluihin linkittyvässä työympäristössäsi. Tällöin rakennat luonnon ja liikunnan hyvinvointituotteen kyseiselle organisaatiolle. Tarkemmat tiedot tehtävästä saat opintojakson learn-alustalta.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Opintojakso on mahdollista suorittaa myös kokonaan verkko-opintoina. Tällöin rakennat luonnon ja liikunnan hyvinvointituotteen itse hankkimaasi matkailuyritykseen. Tarkemmat tiedot tehtävästä saat opintojakson learn-alustalta.

Opiskelijan työmäärä

Lähipäivät ja luentotallenteet sekä niihin liittyvät tehtävät 2op
Oman palvelutuoteen suunnittelu ja sen esittely sekä muiden tuotteiden arviointi 3op

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

a. käyttää johdonmukaisesti luonto- ja liikuntamatkailuun liittyviä ammattikäsitteitä b. etsiä tietoa luonnon ja liikunnan hyvinvointivaikutuksista alan keskeisistä tiedonlähteistä ja soveltaa tietoa hyvinvointimatkailupalveluiden suunnitteluun ja toteuttamiseen  d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa ja osallistaa heitä hyvinvointimatkailupalveluiden ideointiin ja suunnitteluun sekä testaamiseen ja toteuttamiseen. f. toimia luontoon ja liikuntaan liittyvän hyvinvointimatkailun suunnittelu- ja toteutustiimin jäsenenä tavoitteellisesti

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson suorittaminen lähiopetuksessa edellyttää aktiivista otetta lähitunneilla ja oman tuotteen rakentamisessa sekä loppuseminaariin osallistumisen. Verkkototeutustavassa opintojakso arvioidaan oppimistehtävän perusteella. Arvioinnissa sovelletaan osaamisen alkuvaiheen tasoja.

Arvioinnissa (ks. arviointikriteerit) kiinnitetään huomiota seuraaviin kokonaisuuksiin:

Toiminta omassa projektissa ja lähitunneilla
Oma hyvinvointipalvelutuote
Oman tuotteen esittely ja toisten tuotteiden vertaisarviointi

Esitietovaatimukset

Edellytetään perustiedot matkailu-ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä ja asiakaslähtöisestä tuotteistamisesta