Valmiuksia matkailu- ja ravitsemisalan työelämään (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00DU38-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
03.02.2020 - 07.02.2020
Ajoitus
10.02.2020 - 31.03.2020
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Tuula Höglund
- Eeva Koljonen
- Tiina Tuovinen
- Päivi Lahikainen
- Sirpa Sahinjoki
Vastuuopettaja
Päivi Lahikainen
Ryhmät
-
AVMIMR20KPOVAvoin AMK, Mikkeli, matkailua ja ravitsemisala
-
MRMI20KPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Tavoitteet
Tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan työn erityispiirteet, työn haasteet ja turvallisuusriskit sekä keinot niiden hallintaan.
Tunnet työrooliisi liittyvät oikeudet, vastuut ja velvollisuudet ja osaat toimia niiden mukaisesti .
Osaat toimia monikulttuurisessa työyhteisössä.
Kehität yrittäjämäistä työotetta.
Sisältö
Mitkä ovat alan riski- ja haittatekijöitä ja miten niitä voidaan hallita?
Mitkä ovat työrooliisi liittyvät oikeudet, vastuut ja velvoitteet?
Mitä lainsäädäntö edellyttää, kun työskennellään matkailu- ja ravitsemisalalla?
Opiskelumateriaali
Työyhteisötaidot ( 1op): Alustalla oleva materiaali
Lainsäädäntö (2op): Alustalla oleva materiaali
Anniskeluosaaminen ( 1op): Valviran uusin Alkoholiasiat ravintolassa -opas. (8/2018).
Hygieniaosaaminen (1op): Ruokaviraston ja muu alustalla oleva materiaali.
Tentit ja muut määräajat
ilmoitetaan Learn-alustalla
Lisätietoja opiskelijoille
Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi 1 op (erillinen todistus)
Mahdollisuus suorittaa Valviran anniskeluosaamistesti eli anniskelupassi. 1 op ( erillinen todistus).
Anniskelu- ja hygieniapassit voi sisällyttää tutkinnon valinnaisopintoihin.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Työyhteisötaidot ( 1op); tehtävä (hyväksytty/täydennettävä)
Alankeskeinen lainsäädäntö (2op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80% maksimipisteistä).
Anniskeluosaaminen; tehtävä (hyväksytty/täydennettävä)
Hygieniaosaaminen; tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)