Siirry suoraan sisältöön

Majoitus- ja kokouspalvelut (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00DU43-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.08.2020 - 04.09.2020

Ajoitus

31.08.2020 - 25.10.2020

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Sirpa Sahinjoki

Vastuuopettaja

Sirpa Sahinjoki

Ryhmät

  • AVMIMR20KPOV
    Avoin AMK, Mikkeli, matkailua ja ravitsemisala

Tavoitteet

Osaat käyttää majoitus- ja kokouspalveluihin liittyviä ammattikäsitteitä.
Osaat kuvata majoitus- ja kokouspalveluihin liittyvät perustoiminnot ja -prosessit sekä niiden kytkeytymisen toisiinsa.
Osaat kuvata keskeiset majoitus- ja kokouspalveluihin liittyvät laatu- ja turvallisuusasiat.
Osaat kuvata kestävän kehityksen merkityksen palvelutuotannossa.
Osaat soveltaa osaamistasi majoitus- ja kokouspalvelujen suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa.

Sisältö

Mitkä ovat majoitus- ja kokouspalveluihin liittyvät peruskäsitteet ja prosessit?
Mitkä ovat keskeiset laatuun, turvallisuuteen ja vastuullisuuteen liittyvät tekijät majoitus- ja kokouspalveluissa?

Opiskelumateriaali

Learnissä oleva opettajan materiaali
Rautiainen M, Siiskonen M, 2015. Hotellivaraukset – Majoitusala tutuksi
ja Rautiainen- Siiskonen 2013 , Kokous- ja kongressipalvelut

Yksilölliset oppimisväylät

Itsenäisesti verkossa suoritettava opintojakso johon kuuluu erilaisia oppimistehtäviä ´ja muutama AC-luento.

Opintojakson teemat ovat:
Majoitusliikkeiden organisoituminen ja eri osastot
ketjuuntuminen
kerroshoito ja majoitusliikkeen puhtaanapito
huonemyynti, huonevarausten lajittelu ja huonevaraustavat
jakelutiet
hotellihuoneen hinnoittelu ja keskeisimmät tunnusluvut
Suomi kokousten, kongressien ja tapahtumien järjestäjämaana
Erilaiset kokous- ja kongressi- ja tapahtumatilat sekä tekniikkaan.
Kokousten ja tapahtumien budjetointi
Luennoilla opitaan keskeiset periaatteet kokous, kongressipalveluista.
Kokousemäntinä/ -isäntinä opitaan käytännön työtehtävät ja tutustutaan kokousten ja tapahtumien järjestämiseen liittyviin tilakysymyksiin, tekniikkaan, viestintään, markkinointiin, budjetointiin yms
Opintojaksosta on tentti opintojakson loppupuolella.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa


Oppimisväylät sovitaan opettajan kanssa opintojakson alkaessa.

Tentit ja muut määräajat

Majoituspalveluiden 2.5 osiosta on tentti.

Opiskelijan työmäärä

135h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa. f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti