Siirry suoraan sisältöön

Ruoka ja hyvinvointi (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00DU45-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

12.04.2021 - 25.04.2021

Ajoitus

25.10.2021 - 19.12.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Hanna Pajari-Seppänen

Vastuuopettaja

Anu Rantanen

Ryhmät

  • MRMI21KV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus

Tavoitteet

Osaat hahmottaa ruoan ja ravitsemuksen merkityksen asiakkaan hyvinvoinnille.
Tunnet suomalaiset ravitsemussuositukset sekä tunnistat yleisimmät erityisruokavaliot ja osaat toimia niiden pohjalta aterioiden ja ruokalistojen suunnittelussa ja asiakaspalvelutilanteissa.
Osaat arvioida aterian ja ruokalistan terveellisyyttä hyödyntäen suosituksia ja olemassa olevia kriteeristöjä ja malleja.
Tunnet syömiseen liittyvää keskustelua ja osaat osallistua siihen ammattimaisesti.
Tunnet terveellisen suomalaisen ruoan mahdollisuudet ruoka- ja hyvinvointimatkailussa.

Sisältö

Millaisia ovat terveyttä ja hyvinvointia edistävät ruokavalinnat?
Millaisia rajoituksia sairaudet, vakaumukset ja ruokatrendit aiheuttavat ruoka-ainevalintoihin ja miten ruokavalio kulloinkin koostetaan?
Miten arvioidaan aterian ja ruokalistan ravitsemuksellista laatua?
Mitä mahdollisuuksia suomalainen ruoka antaa ruoka- ja hyvinvointimatkailulle?

Opiskelumateriaali

Learn alustalla esitetty materiaali sekä muu itse hankittu oppimistehtävien suorittamista tukeva materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojakso suoritetaan itsenäisesti verkossa. Opintojakson alussa on Teams-luento, jossa kerrotaan opintojakson suorittamiseen liittyvät asiat. Luento nauhoitetaan ja se on katsottavissa myöhemmin Learn-alustan linkin kautta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakson tehtävät on mahdollista integroida työelämään

Tentit ja muut määräajat

oppimistehtävät tulee palauttaa asetettuihin määräaikoihin mennessä.

Opiskelijan työmäärä

135 tuntia

Lisätietoja opiskelijoille

verkkototeutus

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelija osaa

käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä

etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä

hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia

toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa

käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita

toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti

perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti