Siirry suoraan sisältöön

Liikkujan ravitsemus (5 op)

Toteutuksen tunnus: SH00AD11-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

05.04.2019 - 14.04.2019

Ajoitus

02.09.2019 - 31.12.2019

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Hyvinvointi

Toimipiste

Savonlinnan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 50

Koulutus

  • Fysioterapeuttikoulutus

Opettaja

  • Suvi Lamberg

Vastuuopettaja

Suvi Lamberg

Ajoitusryhmät

  • Tutkintolaiset (Koko: 1. Avoin AMK: 0.)
  • Avoin AMK (Koko: 1. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • FTSA18KP
    Fysioterapeutti, päivätoteutus

Pienryhmät

  • Tutkintolaiset
  • Avoin AMK

Tavoitteet

Osaat ottaa huomioon ravitsemustietoutta kestävyys- ja voimaharjoittelun tukena sekä painonhallinnassa.

Osaat soveltaa ravitsemustietoutta kuntoilijoiden ja urheilijoiden ohjauksessa ja neuvonnassa.

Sisältö

Mikä on ravitsemuksen ja liikunnan yhteys?
Mitä tarkoitetaan energia-aineenvaihdunnalla?
Miten liikunta vaikuttaa energiantarpeeseen, energian saantiin ja energian kulutukseen?
Miten ravitsemus ja nestetasapaino vaikuttavat liikunnan kuormituksesta palautumiseen?
Miten otat ohjauksessa huomioon ravitsemuksen yhteyden eri liikuntalajeihin?

Opiskelumateriaali

Ilander O., Laaksonen M., Lindblad P., Mursu J. 2014 (tai vanhempi). Liikuntaravitsemus. VK- kustannus Oy.
Rinta M. 2015. Syö, liiku ja kehity. Liikkujan ravitsemus käytännössä. Fitra.
Muu opettajan osoittama materiaali.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä 110 tuntia, koostuen itsenäisesti verkkotehtävistä sekä toisten opiskelijoiden tehtävien referoinnista.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Hylätty (0)

Ei yllä tyydyttävän tason osaamisvaatimuksiin.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

a. käyttää ammattikäsitteitä ja näyttää tietoperustaan liittyvän osaamisensa
b. käyttää tiedonhaun perustekniikoita yksittäisissä tilanteissa
c. suoriutua yksittäisistä tehtävistä
d. ottaa huomioon toiminnassaan asiakkaat, käyttäjät ja kohderyhmät

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa, caset

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

a. käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä
esim.
- asioiden hallinta ammatillisella tasolla, siis osataan ja ilmaistaan asioita syvemmin kuin ns. maallikot.
- avataan ja käytetään ammattikäsitteitä tehtävien yhteydessä
b. etsiä tietoa tiedonhankintaprosessin mukaisesti
esim.
- osaat käyttää monipuolisesti tiedonhaun erilaisia menetelmiä hyödyntäen annettua lähde- ja apumateriaalia
c. suoriutua sujuvasti tehtäväkokonaisuuksista
d. perustella toimintaansa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
- tehdyt valinnat perustellaan työssä selkeästi ja asiantuntevasti

Esitietovaatimukset

Terveysalan 1. vuoden opintoja vastaava osaaminen.