Mikrobiologia (5 op)
Toteutuksen tunnus: YT00AF51-3006
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
16.12.2019 - 10.01.2020
Ajoitus
07.01.2020 - 30.04.2020
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 32
Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
Opettaja
- Tuula Kettunen
Vastuuopettaja
Tuula Kettunen
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 3 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
YTMI20KPYmpäristöteknologia, päivätoteutus
Pienryhmät
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
- Pienryhmä 3
Tavoitteet
Osaat kuvailla mikrobien keskeiset rakenteet, yleiset ominaisuudet ja niiden kasvuun ja lisääntymiseen vaikuttavat tekijät elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa.
Osaat selittää kuinka bakteereja kasvatetaan ja kuinka niiden kasvua kyetään estämään sekä osaat selittää mikrobien tunnistamisen perusperiaatteet.
Osaat työskennellä aseptisesti ja tutustut tärkeimpiin mikrobiologisiin perusmenetelmiin ja mikroskopointiin.
Osaat tulkita mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioida niiden luotettavuutta.
Sisältö
Miten mikrobit luokitellaan ja missä niitä esiintyy?
Mitkä tekijät vaikuttavat mikrobien kasvuun?
Millaisia riskejä mikrobit aiheuttavat elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa?
Miten työskennellään aseptisesti ja millaisia viljelytekniikoita mikrobien kasvatuksessa käytetään ja miten mikrobeja voidaan tunnistaa?
Miten tulkitaan mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioidaan niiden luotettavuutta?
Aika ja paikka
Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja
Opiskelumateriaali
Moodlessa oleva materiaali
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukaiset teoria- ja laboratoriotunnit
Työhön integroitu oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja
Arviointiasteikko
1-5