Elintarviketurvallisuus (5 op)
Toteutuksen tunnus: YT00AF68-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
14.12.2020 - 14.01.2021
Ajoitus
01.01.2021 - 30.04.2021
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
Opettaja
- Ulla Blomquist
Vastuuopettaja
Ulla Blomquist
Ryhmät
-
YTMI19KPYmpäristöteknologia, päivätoteutus
Tavoitteet
Tunnistat keskeiset elintarvikkeiden turvallisuuteen vaikuttavat tekijät pellolta pöytään.
Osaat elintarvikkeiden alkuperään, sisältöön, merkintöihin sekä käyttöön liittyviä perusvaatimuksia ja osaat valvonnan perustehtäviä.
Osoitat perehtyneisyyttä elintarvikejalostukseen liittyvään lainsäädäntöön.
Sisältö
Mitä tietoja kuluttajalle voi ja pitää kertoa elintarvikkeesta?
Mitkä tekijät vaikuttavat elintarvikkeiden turvallisuuteen ja miten voit ennaltaehkäistä elintarvikkeiden pilaantumista ja ruokamyrkytyksiä?
Kuinka havainnointiharjoituksilla keräät tietoa erilaisista elintarvikkeista sekä niiden valmistamisesta ja tarjoilusta?
Miten havainnoista kirjoitetaan tarkastuspöytäkirja tai muita dokumentteja?
Opiskelumateriaali
Learnissä oleva ja muu opettajan jakama opiskelumateriaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lukujärjestyksen mukaiset tunnit
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, mikäli on elintarvikeosaamisen perustiedot hallinnassa.
Tentit ja muut määräajat
Kerrotaan opintojakson 1. tunnilla
Opiskelijan työmäärä
135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaat:
käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti
työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia
Esitietovaatimukset
Elintarvikeosaamisen perusteet tai vastaavat tiedot