Skip to main content

HygieniapassiLaajuus (2 cr)

Course unit code: VV00FR14

General information


Credits
2 cr
Institution
Peppi

Objective

Tiedät elintarvikkeiden hygieeniseen käsittelyyn liittyvät riskit ja työskentelyn periaatteet elintarvikehuoneistossa. Tunnet elintarvikehygieeniseen osaamiseen liittyvän keskeisen lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Suoritat Ruokaviraston hygieniapassitestin.

Content

Ruokaviraston määräyksessä hygieaniaosaamisesta (10/2024) määritellään elintarvikehygienian osa-alueet, jotka elintarvikehuoneistossa työskentelevän on hallittava.
1. Perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta (kontaminaatiosta)
2. Ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat
3. Henkilökohtainen hygienia
4. Puhtaanapito
5. Omavalvonta
6. Lainsäädäntö, viranomaiset

Evaluation

Hygieniapassitesti: hyväksytty/hylätty.
Testissä on saatava 34/40 kysymyksestä oikein hyväksyttyyn suoritukseen.

Go back to top of page