Siirry suoraan sisältöön

ElintarvikeprosessitekniikkaLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: YT00FN90

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Osaat erityyppisten elintarvikkeiden valmistuksessa käytettäviä keskeisiä prosesseja.

Osaat tunnistaa elintarvikeprosessien riskitekijöitä elintarviketurvallisuuden kannalta.

Sisältö

Miten maitojalosteita valmistetaan?

Miten lihajalosteita valmistetaan?

Miten kasviperäisiä elintarvikkeita valmistetaan?

Miten ruokapalveluissa valmistetaan tuotteita?

Miten mylly- ja leipomotuotteita valmistetaan?

Arviointi

Opiskelija osaa
a. käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa. 
b. arvioida käyttämiään tietolähteitä kriittisesti. 
c. työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia. 
d. arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa. 
e. valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan. 
f. edistää tiimin tavoitteellista toimintaa. 
g. soveltaa kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa. 

Siirry alkuun