ElintarvikeprosessitekniikkaLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: YT00FN90
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Osaat erityyppisten elintarvikkeiden valmistuksessa käytettäviä keskeisiä prosesseja.
Osaat tunnistaa elintarvikeprosessien riskitekijöitä elintarviketurvallisuuden kannalta.
Sisältö
Miten maitojalosteita valmistetaan?
Miten lihajalosteita valmistetaan?
Miten kasviperäisiä elintarvikkeita valmistetaan?
Miten ruokapalveluissa valmistetaan tuotteita?
Miten mylly- ja leipomotuotteita valmistetaan?
Arviointi
Opiskelija osaa
a. käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa.
b. arvioida käyttämiään tietolähteitä kriittisesti.
c. työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia.
d. arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
e. valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
f. edistää tiimin tavoitteellista toimintaa.
g. soveltaa kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.