Management and entrepreneurship in health care (5 cr)
Code: SH00AD01-3022
General information
- Enrollment
-
06.04.2022 - 22.04.2022
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
29.08.2022 - 07.10.2022
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Department of Health Care and Emergency Care
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Health Care
- Teachers
- Katja Villikka
- Teacher in charge
- Katja Villikka
- Groups
-
THKV19SPHealth care, full-time studies
- Course
- SH00AD01
Objective
Management and entrepreneurship
• you are able to manage your own actions and understand the meaning of internal entrepreneurship
• you are able to assess the resources of a team, and prioritize tasks and related responsibilities
• you understand the meaning of leadership/management in nursing
• you understand the basis or entrepreneurship in health care and its role as part of the service system
• you understand the meaning of changes in health care and you are able to act in changing situations according to your responsibilities
Quality and safety of social and health services
• you show responsibility for the quality of your nursing work
• you are able to prevent and identify quality deviations in all phases of the treatment process
• you are able to evaluate the quality and methods of nursing in all phases of the treatment process
Content
Management and entrepreneurship
• internal entrepreneurship
• self-management and competence management
• critical self-reflection
• differences between leadership/management styles and theories
• prioritization of tasks and work group leader’s responsibilities and duties
• changes within the health care sector and their influence on the work of an individual employee
• entrepreneurship as a line of work
• possibilities for entrepreneurship in social and health care
• cost-consciousness and cost-efficiency
Quality and safety of social and health services
• legislation, national quality recommendations and requirements; best practice and ethical guidelines
• quality systems and quality control
Evaluation
Assessment criteria level 3, competence during the completion phase.
You know how to
a. use professional vocabulary and concepts in an expert way
c. work as a team member in expert duties and identify and describe the problems of the professional field
f. promote the team’s goal-oriented operation
Course material
Tarvittava materiaali jaetaan Learnissa.
Study forms and methods
Opintojakso suoritetaan kokonaisuudessaan verkko-opintoina.
Opintojakso on tarkoitettu opintojen loppuvaiheessa oleville opiskelijoille eli sinulla tulee olla noin puolet opinnoista suoritettuna (min. 100 op).
Ennen opintojakson alkua pidetään infotunti VIIKOLLA 35, jossa kerrotaan tarkemmin opintojakson suorittamisesta.
Verkko-opintoina opintojakso suoritetaan viikoilla 35-40 infotunnilla annetun aikataulun mukaisesti. Verkko-opinnoissa käytät 134 tuntia itsenäiseen perehtymiseen annettuun materiaaliin ja 20 oppimistehtävän tekemiseen.
Halutessaan opintojakson voi suorittaa myös kesäopintoina verkossa 2.5.-3.7.2022. Ole yhteydessä opettajaan.
RDI and work-related cooperation
Opintojakso ei sisällä käytännön harjoittelua.
Timing of exams and assignments
Opintojaksoa ei voi suorittaa tenttimällä, mutta voit toki korottaa arvosanaa täydentämällä oppimistehtäviä saamasi palautteen perusteella. Annetut tehtävät tulee palauttaa annetun aikataulun puitteissa.
International cooperation
-
Student workload
Infotunti 1 h ja itsenäinen opiskelu verkossa 134 tuntia (= itsenäinen perehtyminen verkossa annettuun materiaaliin ja oppimistehtävien tekeminen).
Aihekokonaisuus 1: 4 tehtävää resurssi 7,5 h / tehtävä, yhteensä 30 h
Aihekokonaisuus 2: 5 tehtävää resurssi 6 h / tehtävä, yhteensä 30 h
Aihekokonaisuus 3: 4 tehtävää resurssi 7,5 h / tehtävä, yhteensä 30 h
Aihekokonaisuus 4: 2 tehtävää resurssi 7 h / tehtävä, yhteensä 14 h
Aihekokonaisuus 5: 5 tehtävää resurssi 6 h / tehtävä, yhteensä 30 h
Course part description
Opintojakso koostuu viidestä aihekokonaisuudesta, jotka ovat:
1. Suomalainen sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmä ja sen poliittis-hallinnollinen ohjaus ja valvonta
2. Sosiaali- ja terveysalan yrittäjyys ja yrityksen perustaminen
3. Johtaminen ja organisaatiorakenteet sekä hoitotyön lähijohtaminen
4. Hoitotyön laatu sekä laadun parantaminen ja työn kehittäminen
5. Työelämä- ja työyhteisötaidot sekä työsuhde
Further information
katja.villikka@xamk.fi
Jos haet hyväksi lukua, sisällyttämistä tai aikaisemman osaamisen tunnistamista (AHOT), tee hakemus hyvissä ajoissa ENNEN opintojakson alkua. Pääsääntö hyväksi lukemisessa on, että yrittäjyyden ja johtamisen AMMATTIKORKEAKOULU ja YLIOPISTO tasoisia opintoja voidaan hyväksi lukea osittain, mutta sosiaali- ja terveysalan johtamiseen ja yrittäjyyteen liittyvät asiat tulee sisältyä näihin opintoihin.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arvosana muodostuu kokonaisuudessaan (100 %) oppimistehtävien pohjalta. Opintojaksoon liittyy 20 tehtävää, joista jokaisesta saa arvosanan 0-K5. Näiden keskiarvo muodostaa kokonaisarvosanan opintojaksosta. pohjalta. Oppimispäiväkirjan tehtävät tulee palauttaa sovittuna ajankohtana, jotta ne otetaan arvioitavaksi.
Arviointi:
Hylätty: Oppimistehtävien keskiarvo jää alle T1.
TI-T2: Osaat perusasioita jonkin verran, mutta sinulla on vielä selviä puutteita tiedoissa ja niiden soveltamisessa käytäntöön.
H3-H4: Osaat perusasiat hyvin, mutta sinulla on jonkin verran puutteita tiedon soveltamisessa käytäntöön.
K5: Osaat perusasiat erittäin hyvin ja sinulla on hyvä kyky soveltaa tietoa käytäntöön ja pohtia monipuolisesti yrittäjyyteen ja johtamiseen liittyviä asioita eri näkökulmista.
Qualifications
You have proven your competence in the following studies:
Quality and safety of social and health care services 5 ECTS