Teknologiaa palvelualoilla (5op)
Toteutuksen tunnus: MR00AF25-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.12.2019 - 10.01.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 13.01.2020 - 30.05.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
- Opettajat
- Tiina Tuovinen
- Vastuuopettaja
- Tiina Tuovinen
- Ryhmät
-
MRMI18KPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
- Opintojakso
- MR00AF25
Toteutukselle Teknologiaa palvelualoilla MR00AF25-3004 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Tavoitteet
Osoitat perehtyneisyytesi marata-alan palveluyrityksen laitteiden, esim. ammattikeittiöiden ja palveluprosesseissa käytettävien laitteiden, toimintaperiaatteisiin.
Osoitat perehtyneisyytesi markkinoilla olevaan laitevalikoimaan ja osaat arvioida ja vertailla laitteiden ominaisuuksia.
Osaat kehittää työprosesseja laitteiden nykytekniikkaa hyödyntäen ja huomioit kehittämisessä ekologisuuden.
Sisältö
Mitkä ovat marata-alan yrityksissä käytettävien laitteiden toimintaperiaatteet?
Mikä on tarjolla oleva laitevalikoima ja millaisia ominaisuuksia laitteilla on?
Miten työprosesseja voidaan kehittää laitteiden avulla?
Arviointi
a. osaat käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. osaat hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
e. osaat käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
Opiskelumateriaali
Osoitetaan opintojakson alkaessa.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut lukujärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät lukujärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työssäsi on opintojakson sisältöjä vastaavia aihealueita, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin siten, että hallitset ne teoriassa ja käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus ja muoto määräytyvät opintojakson oppimistavoitteiden mukaan. Suorituksesta sovitaan yhdessä opintojakson opettajan kanssa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen. Oppimistehtävät ovat samat kuin työviikkopohjaisessa toteutuksessa. Voit osallistua lähiopetukseen kiinnostuksesi ja tarpeittesi mukaisesti.
Lisätietoja opiskelijoille
Perehdyt matkailu- ja ravitsemisalan prosesseihin liittyvään teknologiaan omaa aiempaa osaamistasi täydentäen ja opintojaksolle määrittelemiesi osaamistavoitteiden mukaan. Opintojaksolla on lähiopetusta sekä itsenäisesti tai pienryhmässä toteuttamasi prosessien kehittämiseen liittyvä työelämälähtöinen tehtävä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Students can a. use professional vocabulary and concepts in an expert way b. look for information in the key information sources of the field c. identify interrelated tasks e. use the key models, methods, softwares and techniques of the professional field
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa
a. käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
b. arvioida käyttämiään tietolähteitä kriittisesti
c. työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia
e. valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
Esitietovaatimukset
No prerequisites.