Beverages and legislation (5 cr)
Code: MR00AF04-3008
General information
- Enrollment
-
16.12.2019 - 10.01.2020
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.01.2020 - 31.05.2020
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Eeva Koljonen
- Teacher in charge
- Eeva Koljonen
- Groups
-
MRKT19SVTourism and service business, online studies
- Course
- MR00AF04
Objective
You show your familiarity with the regulations concerning serving of alcoholic beverages by carrying out the appropriate exam. You show your familiarity with different types of beverages (wine, beer, cider, alcohol and drinks), their history, production processes and sensory evaluation methods and you know the main products and producers on the market. You can serve beverages in accordance with the legislation about serving alcohol beverages with respect to each product group. You can choose, sell, serve and recommend beverages for different occasions and meals.
Content
How do you purchase and serve beverages professionally and according to the Finnish alcohol legislation? How do you choose the selection of beverages according to the business idea? How are wine, beer and distilled drinks produced? How do you choose, evaluate, sell and serve different beverage types (wine, beer, cider, alcohol and drinks)? How do you combine beverages with food and use them in different situations? How do nearby-produced, Fair trade or organic beverages differ from ordinary products?
Course material
Ilmoitetaan opintojakson alkaessa; materiaali pääosin Moodlessa ja sitä tuotetaan myös opintojakson aikana.
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opiskelijoille lähetetään sähköpostilla ohjeistus opintojaksoon. Opintojakson info luennolla käydään läpi opintojakson tavoitteet, sisältö ja tehtävät ja materiaali. Moodleen tallennetuilla virtuaaliluennoilla käydään läpi opintojakson keskeisiä asioita, kuten eri juomatuoteryhmien ( viinit, oluet ja siiderit) aistinvaraista arviointia, yhdistämistä ruokaan. Lisäksi tehtävä väkevistä juomista. Opintojaksolla on mahdollisuus suorittaa anniskeluosaamistesti, joka on tehtävä valvotuissa olosuhteissa. Muuta osaamista mitataan verkkotesteillä.
Opintojaksoon sisältyy case tehtäviä: kuten perehtyminen käytännössä juomatarjoilutehtäviin tai esim. anniskeluun liittyvien lupa-asioiden ja omavalvontasuunnitelmaan perehtyminen tai juomalistojen laadintaa tms. Opiskelija voi valita painotuksen omaan oppimiseensa. Opintojaksolla on mahdollista edetä omaan tahtiin ja tehtäviä voi tehdä myös parityönä.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit suorittaa opintojakson työpaikalla kokonaan tai osittain, jos työskentelet anniskelutehtävissä. Ole yhteydessä opintojakson alussa vastuuopettajaan. Sovi työpaikan tai hankkimasi yhteistyöyrityksen kanssa opintojakson opinnollistamisesta osaamistavoitteiden mukaisesti.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Voit suorittaa opintojakson omaan tahtiin, ole tarvittaessa yhteydessä opettajaan.
Student workload
Anniskelupassi 1 op
Miedot juomat ( siideri, olut, viinit) ja ruoka Luennot, materiaali ja verkkotesti 1 op
Väkevät juomat tehtävä ja verkkotesti 1 op
Case tehtävä 7työskentely anniskelutehtävissä 2 op
Evaluation scale
1-5
Assessment criteria, good (3)
Students can a. use professional terminology systematically. b. look for information in the key information sources of the field. c. identify interrelated tasks d. cooperate with customers, users and target groups. g. justify actions according to the ethical principles of the professional field
Assessment methods and criteria
Itsearviointi, vertaisarviointi, opettajan palaute, työelämäpalaute mahdollisuuksien mukaan case tehtävistä.
Anniskelupassi 1 op: hyväksytty/ hylätty
Verkkotestit: 1-5
Case tehtävien arviointi 1-5
Tehtävät 1-5
Assessment criteria, fail (0)
Opiskelija ei osaa
a. käyttää juomatietouteen liittyviä ammattikäsitteitä
b. ei osaa käyttää luotettavia tietolähteitä
c. ei suoriudu työtehtävissä ja vaatii paljon ohjausta
d. ei osaa huomioida asiakkaita ja kohderyhmiä toiminnassaan
g. anniskeluun liittyvät eettiset periaatteet eivät ole hallinnassa
Assessment criteria, satisfactory (1-2)
Opiskelija osaa
a. käyttää anniskeluun ja juomiin liittyviä ammattikäsitteitä ja näyttää tietoperustaan liittyvän osaamisensa
b. käyttää tiedonhaun perustekniikoita yksittäisissä tilanteissa
c. suoriutua yksittäisistä tehtävistä
d. ottaa huomioon toiminnassaan asiakkaat, käyttäjät ja kohderyhmät
g. toimia oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Assessment criteria, good (3-4)
Opiskelija osaa
a. käyttää johdonmukaisesti anniskeluun ja juomiin liittyviä ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä ja luotettavista tiedonlähteistä
c. hahmottaa anniskeluun ja juomatietouteen liittyviä tehtäväkokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija osaa
a. käyttää asiantuntevasti anniskeluun ja juomiin liittyviä ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa keskeisistä ja luotettavista tietolähteistä tiedonhankintaprosessin mukaisesti
c. suoriutua sujuvasti anniskeluun liittyvistä tehtäväkokonaisuuksista
d. perustella toimintaansa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
g. soveltaa oman alan eettisiä periaatteita tilanteen mukaan
Qualifications
No prerequisites