Hospitality business working life skills (5 cr)
Code: MR00DU38-3003
General information
- Enrollment
-
03.02.2020 - 07.02.2020
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
10.02.2020 - 31.03.2020
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Tuula Höglund
- Eeva Koljonen
- Tiina Tuovinen
- Päivi Lahikainen
- Sirpa Sahinjoki
- Teacher in charge
- Päivi Lahikainen
- Groups
-
AVMIMR20KPOVAvoin AMK, Mikkeli, matkailua ja ravitsemisala
-
MRMI20KPTourism and Service Business, full-time studies
- Course
- MR00DU38
Objective
You can identify the characteristics, challenges and safety and security risks in hospitality business and know the means of control.
You know your rights, responsibilities and duties at work and you can act accordingly.
You can act in multicultural work communities and adopt an entrepreneurial approach in your work.
Content
What kinds of risks and safety and security issues are involved in hospitality business?
What are the rights, duties and responsibilities of your work?
How do you work according to law in hospitality business?
Course material
Työyhteisötaidot ( 1op): Alustalla oleva materiaali
Lainsäädäntö (2op): Alustalla oleva materiaali
Anniskeluosaaminen ( 1op): Valviran uusin Alkoholiasiat ravintolassa -opas. (8/2018).
Hygieniaosaaminen (1op): Ruokaviraston ja muu alustalla oleva materiaali.
Timing of exams and assignments
ilmoitetaan Learn-alustalla
Further information
Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi 1 op (erillinen todistus)
Mahdollisuus suorittaa Valviran anniskeluosaamistesti eli anniskelupassi. 1 op ( erillinen todistus).
Anniskelu- ja hygieniapassit voi sisällyttää tutkinnon valinnaisopintoihin.
Evaluation scale
Approved/Failed
Assessment methods and criteria
Työyhteisötaidot ( 1op); tehtävä (hyväksytty/täydennettävä)
Alankeskeinen lainsäädäntö (2op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80% maksimipisteistä).
Anniskeluosaaminen; tehtävä (hyväksytty/täydennettävä)
Hygieniaosaaminen; tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)