Skip to main content

Beverages and legislation (5 cr)

Code: MR00AF04-3009

General information


Enrollment
16.12.2019 - 10.01.2020
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2020 - 31.07.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 50
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Eeva Koljonen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Course
MR00AF04
No reservations found for realization MR00AF04-3009!

Objective

You show your familiarity with the regulations concerning serving of alcoholic beverages by carrying out the appropriate exam. You show your familiarity with different types of beverages (wine, beer, cider, alcohol and drinks), their history, production processes and sensory evaluation methods and you know the main products and producers on the market. You can serve beverages in accordance with the legislation about serving alcohol beverages with respect to each product group. You can choose, sell, serve and recommend beverages for different occasions and meals.

Content

How do you purchase and serve beverages professionally and according to the Finnish alcohol legislation? How do you choose the selection of beverages according to the business idea? How are wine, beer and distilled drinks produced? How do you choose, evaluate, sell and serve different beverage types (wine, beer, cider, alcohol and drinks)? How do you combine beverages with food and use them in different situations? How do nearby-produced, Fair trade or organic beverages differ from ordinary products?

Course material

Moodlessa.

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lähiopetustunneilla käsitellään anniskelulainsäädännön ajankohtaisia asioita ja anniskelun omavalvontaa, ravintolan juomavalikoiman suunnittelua ja tehdään juomien ( miedot alkoholijuomat, olut, aidot siiderit ja viinit) ja ruokien yhdistämisen aistinvaraisen arvioinnin harjoituksia. Opintoihin sisältyy mahdollisuus suorittaa anniskelupassi. Pienryhmissä laaditaan suullinen esitys väkevistä juomista ja lisäksi opintoihin sisältyy 2 verkkotestiä.Opintoihin sisältyy käytännön työvuoroissa työskentelyä ( tilaustarjoilua, anniskelutehtävissä työskentelyä) ja case tehtävä ( ravintolan juomavalikoiman suunnittelu ja anniskelun omavalvonta tai vastaava ).

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit suorittaa opintojakson työpaikalla kokonaan tai osittain. Ole yhteydessä opintojakson alkaessa vastuuopettajaan. Sovi työpaikan tai hankkimasi yhteistyöyrityksen kanssa opintojakson opinnollistamisesta osaamistavoitteiden mukaisesti. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Voit suorittaa opintojakson itsenäisesti verkko-opintoina oppimistehtävillä ja tenttimällä.Suoritus sisältää käytännön case tehtäviä ja harjoituksia ja juomien ja ruuan aistinvaraisen arvioinnin harjoituksia, joten nopeuttaminen sopii parhaiten, jos sinulla on jo työpaikka.

Timing of exams and assignments

XAMKin uusintatenttipäivinä

Student workload

Anniskelupassi 1 op
Miedot juomat + tentit 1 op
Juomaryhmät / väkevät juomat esitykset + tentti 1 op
Työskentelyä tilaustarjoilu/ anniskelutehtävissä 1 op (3 työvuoroa)
Case: käytännön Case tai omavalvontasuunnitelman tekeminen tms. 1 op

Evaluation scale

1-5

Assessment criteria, good (3)

Students can a. use professional terminology systematically. b. look for information in the key information sources of the field. c. identify interrelated tasks d. cooperate with customers, users and target groups. g. justify actions according to the ethical principles of the professional field

Assessment methods and criteria

Itsearviointi, vertaisarviointi, opettajan palaute, työelämä palaute työvuoroista.
Anniskelupassi 1 op: hyväksytty/ hylätty
Juomaryhmät esityksen arviointi 1-5
Tentit 1-5
Case tehtävän arviointi 1-5, arviointikeskustelu
Käytännön työskentely ja aktiivinen osallistuminen opintoihin vaikuttaa arvosanaa korottavasti.

Assessment criteria, fail (0)

Opiskelija ei osaa
a. käyttää juomatietouteen liittyviä ammattikäsitteitä
b. ei osaa käyttää luotettavia tietolähteitä
c. ei suoriudu työtehtävissä ja vaatii paljon ohjausta
d. ei osaa huomioida asiakkaita ja kohderyhmiä toiminnassaan
g. anniskeluun liittyvät eettiset periaatteet eivät ole hallinnassa

Assessment criteria, satisfactory (1-2)

Opiskelija osaa
a. käyttää anniskeluun ja juomiin liittyviä ammattikäsitteitä ja näyttää tietoperustaan liittyvän osaamisensa
b. käyttää tiedonhaun perustekniikoita yksittäisissä tilanteissa
c. suoriutua yksittäisistä tehtävistä
d. ottaa huomioon toiminnassaan asiakkaat, käyttäjät ja kohderyhmät
g. toimia oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti

Assessment criteria, good (3-4)

Opiskelija osaa
a. käyttää johdonmukaisesti anniskeluun ja juomiin liittyviä ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä ja luotettavista tiedonlähteistä
c. hahmottaa anniskeluun ja juomatietouteen liittyviä tehtäväkokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija osaa
a. käyttää asiantuntevasti anniskeluun ja juomiin liittyviä ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa keskeisistä ja luotettavista tietolähteistä tiedonhankintaprosessin mukaisesti
c. suoriutua sujuvasti anniskeluun liittyvistä tehtäväkokonaisuuksista
d. perustella toimintaansa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
g. soveltaa oman alan eettisiä periaatteita tilanteen mukaan

Qualifications

No prerequisites

Go back to top of page