Siirry suoraan sisältöön

Hygieniapassi (2 op)

Toteutuksen tunnus: VV00CY67-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

10.03.2020 - 02.04.2020

Ajoitus

22.04.2020

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Opettaja

  • Päivi Lahikainen

Vastuuopettaja

Eeva Kuoppala

Ryhmät

  • VV2019-2020
    Valinnaiset opinnot 2019-2020

Tavoitteet

Tunnet hygieniaosaamiseen liittyvän lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Tiedät elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieniariskit, hallitset hygieenisen käsittelyn ja työskentelyn perusteet. Saat valmiuksia Eviran hygieniaosaamistestin suorittamiseen.

Sisältö

Perehdyt STM:n asetuksessa n:ro 1115 3172 (23.11.2001) määriteltyihin osa-alueisiin, jotka elintarvikehuoneistossa työskentelevän henkilön on hallittava. Saat valmiuksia Eviran hygieniasaamistestin suorittamiseen.

1. Perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta
2. Ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat
3. Henkilökohtainen hygienia
4. Puhtaanapito
5. Omavalvonta
6. Lainsäädäntö, viranomaiset

Arviointiasteikko

1-5