Food service planning (5 cr)
Code: MR00DU44-3004
General information
- Enrollment
-
12.04.2021 - 25.04.2021
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
25.10.2021 - 23.12.2021
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 60
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Hanna Pajari-Seppänen
- Eeva Koljonen
- Teacher in charge
- Eeva Koljonen
- Groups
-
MRMI21KVTourism and Service Business, online studies
- Course
- MR00DU44
Objective
You can identify food production methods and systems as well as the principles of drawing up catering services and different ways of implementing food services.
You can plan and implement key duties in catering services and know the responsibilities.
You can use and utilize the nutrition management system for planning and apply in-house control systems in food business according to legislation.
Content
What kind of food production methods and systems are in use?
What are the principles and operating models of meal and menu planning?
How are food services planned and carried out in a sustainable and customer-oriented way, utilizing professional kitchen practices and equipment?
How are ERP systems used in catering services?
How is in-house control carried out in food business?
Course material
Sähköinen opiskelumateriaali ja Learnissa.
Kokkiprokkis - Kierre, suomi, 2016 tai uudempi painos, Arja Kaikkonen, Timo Mäkynen, Minna Tiusanen- Saatavana myös e-kirjana.
Study forms and methods
Opiskelijoille lähetetään sähköpostiin ohjeet Learnin opintojaksoalustalle kirjautumiseen.Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisten suoritusten tekeminen aikataulun mukaisesti. Opintojaksoon kuuluu opintojakson info luennon lisäksi 3 kpl liveluentoja, jotka myös tallennetaan.
Aluksi perehdytään erilaisiin ruokatuotantotapoihin ja ruokapalvelujärjestelmiin ja opiskellaan ruokapalvelujen suunnittelua ammattikeittön prosessien näkökulmasta. Opintojaksolla opiskellaan Jamix tuotannonohjausjärjestelmän perusteet ja soveltaminen reseptiikan hallintaan, ateria - ja ruokalistasuunnitteluun, hinnoitteluun ja ostoihin ja myös ravitsemuksen ja hiilijalanjäljen hallinnan näkökulmasta. Lisäksi opiskellaan menuiden, aterioiden ja ruokalistojen suunnittelua ja koostamista eri kohderyhmille ja tilanteisiin. Elintarvikkeiden omavalvonnan ja puhtaanapidon hallinta ja soveltaminen ruokapalveluissa on keskeistä. Opintoihin sisältyy verkkoluentojen lisäksi verkkotenttejä ja tehtäviä.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä ja työhön integroitu oppimisväylä.
Jos työskentelet ruokapalveluissa ja haluat kytkeä opintojakson suorittamisen työhön, niin ole yhteydessä opintojakson vastaavan opettajaan sopiaksesi suoritustavasta.
Timing of exams and assignments
Virtuaalitentit Learnissa on aikataulutettu ja aikarajoitettu ja Ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Student workload
Ruokapalvelujärjestelmät ja ammattikeittiön prosessit 1 op
Elintarvikkeiden omavalvonta ja puhtaanapito ammattikeittiössä 1 op
Tuotannonohjaus ja reseptiikka ammattikeittiössä (Jamix) 2 op
Ruokapalvelujen suunnittelu ( case)1 op
1 op = 27 h opiskelijan työtä, joka koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tututumisesta, yksilö- pari ja pienryhmätehtävistä ja verkkotenteistä.
Course part description
Ruokapalvelujärjestelmät ja ammattikeittiön prosessit 1 op
Elintarvikkeiden omavalvonta ja puhtaanapito ammattikeittiössä 1 op
Tuotannonohjaus ja reseptiikka ammattikeittiössä (Jamix) 2 op
Ruokapalvelujen suunnittelu 1 op
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Verkkotentit, itsearvioiti, vertaisarviointi ja opettajan antama palaute.
Arviointi 1-5 /täydennettävä
Ruokapalvelujärjestelmät ja ammattikeittiön prosessit 1 op
Elintarvikkeiden omavalvonta ja puhtaanapito ammattikeittiössä 1 op
Tuotannonohjaus ja reseptiikka ammattikeittiössä (Jamix) 2 op
Ruokapalvelujen suunnittelu 1 op