Siirry suoraan sisältöön

Prosessien kuvaaminen ja kehittäminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: SA00DO34-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

06.04.2022 - 22.04.2022

Ajoitus

02.09.2022 - 30.10.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Informaatioteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Tiedonhallinnan ja sähköisen arkistoinnin koulutus (ylempi amk)

Opettaja

  • Kirsi Jurvanen

Ryhmät

  • SAMI22KY
    Tiedonhallinta ja sähköinen arkistointi, ylempi amk

Tavoitteet

Ymmärrät organisaation toimintaa kokonaisuutena prosessien, tiedon ja tietojärjestelmien näkökulmasta. Tunnistat ja osaat kuvata organisaation toimintaan liittyviä prosesseja ja tietovirtoja erityisesti tiedonhallinnan näkökulmasta. Osaat kehittää prosesseja sekä ohjata prosessien mukaista toimintaa.

Sisältö

Mikä on prosessi? Mikä on tietovirta? Miten prosesseja ja tietovirtoja kuvataan, kehitetään ja ohjataan? Minkälaisia kuvausvälineitä on saatavilla?

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali ilmoitetaan opintojakson alussa ja se löytyy pääosin opintojakson verkko-oppimisalustalta.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen väylä: Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.

Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.

Mikäli sinulla on opintojakson tavoitteiden mukaista aiempaa osaamista, myös osaamisen näyttö on mahdollinen. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua asiasta sopimiseksi.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla on käytännön harjoituksia, jotka sovelletaan käytäntöön.

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksolla suoritetaan teoriaosuuteen liittyvä verkkotentti, joka on suoritettavissa verkko-oppimisympäristössä noin opintojakson puolivälissä. Tentti on avoinna noin viikon ajan. Lisäksi opintojaksoon liittyy käytännönläheinen harjoitustyö, joka palautetaan opintojakson loppuun mennessä.

Hylätyn opintojakson voi uusia osallistumalla uusintatenttin verkossa. Uusintatentti kattaa koko opintojakson sisältöalueen. Ensimmäinen uusintatentti järjestetään joulukuussa 2022 ja toineen keväällä 2023. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä on n. 135h, josta noin 60h on teoria-aineiston opiskelua ja verkkotenttiin valmistautumista, 60h harjoitustyön tekemistä ja 15h kontaktiopetukseen osallistumista sekä siihen valmistautumista. Hylätyn opintojakson voi uusia osallistumalla uusintatenttin verkossa. Uusintatentti kattaa koko opintojakson sisältöalueen.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksoon sisältyvät seuraavat verkossa toteutettavat tapaamiset:
la 3.9. klo 9-15 luento
la 8.10. klo 10:45-15 työpaja

Opintojaksolla tehdään prosessien kuvaamiseen liittyvä harjoitustyö, jossa tarvitaan jotakin prosessien kuvaamiseen soveltuvaa sovellusohjelmaa. Opintojakson ensimmäisenä kontaktipäivänä annetaan vaihtoehtoja soveltuviksi ohjelmiksi. Lisäksi pidetään vapaaehtoinen ohjaustunti kuvausten tekemiseen tarkoitetuista sovelluksista ke 21.9. klo 17-19.

Opintojaksolle ilmoittautuneet saavat verkko-oppimisympäristön kirjautumistiedot ja tapaamisten osallistumislinkit noin viikkoa ennen opintojakson alkua.
Opintojakso on tarkoitettu ensisijaisesti Tiedonhallinnan ja sähköisen arkistoinnin YAMK-opiskelijoille sekä opiskelijoille, joilla on työn tai koulutuksen kautta hankittua tiedon- ja asiakirjahallinnan perusteiden osaamista.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan verkkotentin ja harjoitustyön perusteella