Information lifecycle management (5 cr)
Code: SA00DO35-3004
General information
Enrollment
06.04.2022 - 22.04.2022
Timing
31.10.2022 - 31.12.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Information Technology
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 35
Degree programmes
- Master’s De gree Programme in Information Management and Digital Archiving
Teachers
- Kirsi Jurvanen
Groups
-
SAMI22KYInformation Management and Digital Archiving, master studies
Objective
You know the phases of information life cycle and know how to classify organisational data and information.
You are able to compile information management plans. You also know which laws and recommendations influence compiling and developing information management plans both in the private and public sectors.
Content
Which are the phases of information life cycle? How can you categorise data and information. How can you compile information management plans? What laws, standards and requirements influence compiling and developing information management plans?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali ilmoitetaan opintojakson alussa ja se löytyy verkko-oppimisympäristöstä.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen väylä: Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Mikäli sinulla on opintojakson sisältöihin liittyvää aiemmin esimerkiksi työssä hankittua osaamista, voit suorittaa opintojakson osaamisen näytöllä. Yhteys tässä tapauksessa opintojakson opettajaan mahdollisimman pian, viimeistään opintojakson alkaessa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolle on suunniteltu vierailuluentoa, joka varmistuu syksyyn mennessä. Opintojakson oppimistehtävät sovelletaan käytännön tilanteisiin.
Tentit ja muut määräajat
Opintojaksolla tehdään yksi tai kaksi kertaustyyppistä, teoriaosuuteen keskittyvää verkkotenttiä. Lisäksi opintojaksoon liittyy käytännönläheinen harjoitustyö, joka tehdään 31.12.2022 mennessä.
Hylätyn opintojakson voi uusia osallistumalla uusintatenttin verkossa. Uusintatentti kattaa koko opintojakson sisältöalueen. Uusintatentit järjestetään keväällä 2023 ja niiden ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on n. 135h, joka jakautuu seuraavasti: teorian ja tietoperustaan perehtyminen sekä verkkotenttiin valmistautuminen n. 55 h, harjoitustyön tekeminen n. 55 h, luentoon ja työpajaan osallistuminen sekä niihin valmistautuminen 25h.
Further information
Opintojakso on Tiedonhallinnan ja sähköisen arkistoinnin YAMK-koulutuksen ydinosaamisen opintoja. Opintojaksolle ei ole edeltävyysehtoja, mutta tiedon- ja asiakirjahallinnan perusteiden hallinta on eduksi.
Opintojaksoon sisältyy verkossa toteutettavat luentopäivä la 12.11.2022 klo 9-15 ja työpajapäivä la 3.12.2022 klo 9-15.
Lisäksi järjestetään muutamia erillisiä, vapaaehtoisia harjoitustyön ohjausklinikoita, joiden ajankohdat julkaistaan opintojakson alkaessa.
Opintojaksolle ilmoittautuneet saavat verkko-oppimisympäristön kirjautumistiedot ja tapaamisten osallistumislinkit noin viikko ennen opintojakson alkua.
Opintojakso on tarkoitettu ensisijaisesti Tiedonhallinnan ja sähköisen arkistoinnin YAMK-opiskelijoille sekä opiskelijoille, joilla on työn tai koulutuksen kautta hankittua tiedon- ja asiakirjahallinnan perusteiden osaamista.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakso arvioidaan verkkotenttien ja harjoitustyön perusteella.