Siirry suoraan sisältöön

Asiakaslähtöinen tuotteistaminen matkailu- ja ravitsemisalalla (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00DU59-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

08.11.2021 - 21.11.2021

Ajoitus

10.01.2022 - 30.04.2022

Opintopistemäärä

5 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Marjut Kasper
  • Kirsi Kuusisto

Vastuuopettaja

Marjut Kasper

Ryhmät

  • MRMI20SP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
  • MRMI20KP
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat
selvittää matkailu- ja ravitsemisalan eri asiakasryhmien tarpeita.
tunnistaa tuotteistamisprosessin eri vaiheet ja lainsäädännön vaatimukset.
ideoida ja tuottaa palveluja vastuullisesti tuotteistamisprosessin mukaisesti.
käyttää palvelumuotoilun peruskäsitteitä ja menetelmiä osana tuotteistamista.
verkostoitua eri alojen toimijoiden, asiantuntijoiden ja yritysten kanssa.

Sisältö

Mitkä ovat asiakaslähtöisen tuotteistamisen keskeiset käsitteet?
Millainen on asiakaslähtöisen tuotteistamisen prosessi?
Mitä lainsäädäntövaatimuksia tuotteistamiseen liittyy?
Miten keräät asiakastietoa ja osallistat asiakkaita kehittämiseen?
Kuinka käytät palvelumuotoilun peruskäsitteitä ja -menetelmiä kehittäessäsi asiakaslähtöisiä tuotteita ja palveluita?
Kuinka toimit asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa palvelumuotoiluprosessissa?
Miten suunnittelet, toteutat käytännössä ja arvioit tuotteistamisprosessia?

Opiskelumateriaali

Learnissä oleva materiaali
Tonder, Mika.2013. Ideasta kaupalliseksi palveluksi - matkailupalvelujen tuotteistaminen.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Lukujärjestyksen mukainen opetus

TKI ja työelämäyhteistyö

Vihreän kullan kulttuuritie-hanke:
https://www.xamk.fi/tutkimus-ja-kehitys/vihrean-kullan-kulttuuritie/

Opiskelijan työmäärä

135 h opiskelijan työtä, joista 32 h lähitunteja sisältäen tutustumiskäynnin matkailutien kohteessa Punkaharjulla.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

3-4

Opiskelija

osaa käyttää ja soveltaa tuotteistamiseen sisältyviä käsitteitä

ymmärtää ja osaa hyödyntää tuotteistamisprosessia sekä tuotteistamiseen liittyvää lainsäädäntöä

osaa hahmottaa palvelumuotoilun keinoja ja käyttää tietoa hyväksi tuotesuunnittelussa

osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida kannattavia, elämyksellisiä tuotteita ja palveluja yritysten tai muiden toimijoiden kanssa.