Skip to main content

Customer-oriented productization in hospitality business (5 cr)

Code: MR00DU59-3001

General information


Enrollment
08.11.2021 - 21.11.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
10.01.2022 - 30.04.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
RDI portion
2 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Marjut Kasper
Kirsi Kuusisto
Teacher in charge
Marjut Kasper
Groups
MRMI20KP
Tourism and Service Business, full-time studies
Course
MR00DU59
No reservations found for realization MR00DU59-3001!

Objective

You can:
- find out the needs of different customer groups in hospitality business.
- identify different steps of productization in hospitality management and pay attention to the requirements of legislation.
- produce services according to the concepts of productization in a sustainable way.
- use the methods of service design as part of productization.
- network with professionals and companies of different fields.

Content

Which are the key concepts of productization?
What kind of process is productization?
What kind of requirements of legislation does productization include?
How to collect customer information and involve customers in development?
How to use the key concepts and methods when producing customer-oriented services?
How to work together with customers, users and target groups in the service design process?
How to plan, produce and evaluate productization?

Course material

Learnissä oleva materiaali
Tonder, Mika.2013. Ideasta kaupalliseksi palveluksi - matkailupalvelujen tuotteistaminen.

Study forms and methods

Lukujärjestyksen mukainen opetus

RDI and work-related cooperation

Vihreän kullan kulttuuritie-hanke:
https://www.xamk.fi/tutkimus-ja-kehitys/vihrean-kullan-kulttuuritie/

Student workload

135 h opiskelijan työtä, joista 32 h lähitunteja sisältäen tutustumiskäynnin matkailutien kohteessa Punkaharjulla.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

3-4

Opiskelija

osaa käyttää ja soveltaa tuotteistamiseen sisältyviä käsitteitä

ymmärtää ja osaa hyödyntää tuotteistamisprosessia sekä tuotteistamiseen liittyvää lainsäädäntöä

osaa hahmottaa palvelumuotoilun keinoja ja käyttää tietoa hyväksi tuotesuunnittelussa

osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida kannattavia, elämyksellisiä tuotteita ja palveluja yritysten tai muiden toimijoiden kanssa.

Go back to top of page