Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointitieto (5 op)

Toteutuksen tunnus: DH00EL85-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.08.2022 - 04.09.2022

Ajoitus

01.09.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Sosiaali- ja terveysalan Mikkelin koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Dataperustaisten hyvinvointipalvelujen kehittämisen koulutus (ylempi amk, Tekniikan ja liikenteen ala)
  • Dataperustaisten hyvinvointipalvelujen kehittämisen koulutus (ylempi amk, Kauppa, hallinto ja oikeustieteet)

Opettaja

  • Haija Muhonen

Vastuuopettaja

Haija Muhonen

Ryhmät

  • DHMI22SY_60
    Dataperustaisten hyvinvointipalvelujen kehittäminen, ylempi
  • DHMI22SY_90
    Dataperustaisten hyvinvointipalvelujen kehittäminen, ylempi amk

Tavoitteet

Tunnistat hyvinvointiin liittyvää monimuotoista digitaalista tietoa. Ymmärrät tietojen hallintaan liittyviä keskeisiä käsitteitä sekä tietojärjestelmien roolin tiedon hyödyntämisessä. Ymmärrät tiedon turvaamisen merkityksen ja keskeiset keinot sekä tietosuojan vaatimukset.

Sisältö

Millaista digitaalista tietoa hyvinvointiin liittyy? Mitkä ovat tietojen hallintaan liittyviä keskeisiä käsitteitä? Miten tietoturvaa ja tietosuojaa toteutetaan?

Opiskelumateriaali

Opintojakson voi halutessaan suorittaa kokonaan itsenäisesti ilman lähitunneille osallistumista jos se sopii oppimistyyliisi paremmin. Siitä tai muuten poissaoloista ei tarvitse erikseen opettajalle ilmoittaa. Etäyhteyttä ei järjestetä lähitunneille. Luentoaineisto löytyy Learnista. Verkko-opintojaksoalustalla on aineistoa, jota tutkimalla pääsee etenemään itsenäisesti.
Tarkemmat tiedot ja suoritusohjeet opintojaksosta löytyvät itse alustalta. Opintojakson ajatuksena on tarjota jokaiselle toivottavasti oma sopiva tapa opiskella asioita itselle riittävällä panostuksella.

Yksilölliset oppimisväylät

Voit valita joko työjärjestyksenmukaisen opetuksen ja ohjauksen tai tehdä opintojakson kokonaan itsenäisesti. Voit tehdä joko annetun laajan oppimistehtävän ja siihen kuuluvat osiot tai miettiä oman työhösi kytketyn teeman, jonka ympärille muodostat tehtävän. Ilmoita tällöin opettajalle asiasta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Suunniteltu osuus tapahtuu luennoimalla.

Tentit ja muut määräajat

Laajan lopputehtävän viimeinen palautuspäivä on 30.11. ja vertaisarviointi sekä itsearviointi on oltava palautettu viimeistään 14.12.

Kansainvälinen yhteistyö

-

Opiskelijan työmäärä

~ 135 h

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojaksolla keskitytään digitaaliseen tietoon ja tiedonhallintaan, jossa sisältöinä sivutaan monenlaista: keskeisiä tietoprosesseja, big data, open data / avoin data, mydata / omadata periaatteet, data itsestä, tiedon lähteet ja hyödyntäminen sekä tekoäly. Tietojärjestelmäosiossa käydään läpi joitakin aiheeseen liittyviä käsitteitä, tietoturvaosiossa käydään läpi ja palautetaan mieleen tietoturvallisuuden tasot ja tietoturvauhkia, organisaation tietoturvaa sekä tietosuojaperiaatteita kuin myös henkilötietoasioita.

Lisätietoja opiskelijoille

Learn alusta aukeaa opintojakson alussa suoraan Learn työpöydällesi ilman avainta ja alustalle liittymistä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson arvioitavana tehtävänä on laaja lopputehtävä ja siihen kuuluu kahden työn vertaisarviointi. Vapaaehtoisena voi tehdä myös itsearvioinnin.

Esitietovaatimukset

Ei edellytä aiempaa osaamista.