Siirry suoraan sisältöön

Tutkimus- ja kehittämistyö (5 op)

Toteutuksen tunnus: LT00AB07-3017

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

08.11.2021 - 21.11.2021

Ajoitus

10.01.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö, Mikkeli

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Liiketalouden koulutus

Opettaja

  • Heli Kesämaa
  • Ulla Korvenpää

Vastuuopettaja

Heli Kesämaa

Ryhmät

  • LTMI19SVB
    Liiketalous, verkkototeutus
  • LTMI19SVA
    Liiketalous, verkkototeutus
  • LTMI19SM
    Liiketalous, monimuoto

Tavoitteet

Osaat suunnitella työelämälähtöisen tutkimuksellisen kehittämis- ja opinnäytetyöprosessin ja laatia kirjallisen suunnitelman. Osaat rajata kehittämistehtävän ja opinnäytetyön aiheen. Osaat valita kehittämistehtävään ja opinnäytetyöhön soveltuvan tutkimuksellisen lähestymistavan. Osaat valita kehittämiseen ja opinnäytteeseen soveltuvia tiedonhankinnan menetelmiä. Osaat esitellä tulokset ja kirjoittaa raportin.

Sisältö

Mitä vaiheita kehittämis- ja opinnäytetyöprosessi sisältää ja miten suunnitelma laaditaan? Mitä ovat keskeiset määrälliset, laadulliset ja toiminnalliset tutkimusmenetelmät? Miten tutkimuksellinen lähestymistapa valitaan? Millaisia eettisiä kysymyksiä on otettava huomioon? Miten tuloksia esitellään ja raportoidaan?

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali julkaistaan Learnissa opintojakson alkaessa.
Opintojakso koostuu kahdesta osa-alueesta, jotka arvioidaan erikseen: tutkimuksellinen kehittäminen 3 op ja tiedonhankinta ja raportointi 2 op.

Opintojaksolla on perehdyttävä myös tutkimus- ja kehittämistyön kirjallisuuteen, esimerkiksi:
Vilkka, Hanna, 2015 tai uudempi. Tutki ja kehitä. Juva: PS-Kustannus.
Ojasalo, Katri, Moilanen, Teemu ja Ritalahti, Jarmo, 2015 tai muu painos. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. WSOYPro.
Toikko, Teemu & Rantanen, Teemu, 2009 tai uudempi. Tutkimuksellinen kehittämistoiminta. Tampere: Tampereen yliopistopaino
Kananen, Jorma: lukuisia tutkimustyön ja kehittämistyön kirjoja ammattikorkeakoulun opinnäytetyön tekemiseen

Yksilölliset oppimisväylät

Tämä opintojakso suoritetaan siinä vaiheessa, kun olet käynnistämässä omaa opinnäytetyötäsi. Tämän opintojakson sisältö noudattaa Mikkelin liiketalouden koulutusten opinnäytetyön ohjeistuksia, eikä näin ollen ole tarkoitettu muiden koulutusten opiskelijoille.

Opintojakso toteutetaan non-stop -periaatteella ja sille voi ilmoittautua myös lukukauden aikana ja suorittaa sen omaan tahtiin. Opintojakson Learn-alustan avaimen lähettää sähköpostilla opettaja Heli Kesämaa. Huomaa, että jos ilmoittaudut mukaan kesken lukukauden, niin lähetä lisäksi sähköposti heli.kesamaa@xamk.fi niin saat opintojakson avaimen.

Opintojakso koostuu kahdesta osa-alueesta, jotka arvioidaan erikseen: tutkimuksellinen kehittäminen 3 op ja tiedonhankinta ja raportointi 2 op.Tentit ja tehtävät voit suorittaa oman aikataulun mukaan, mutta ne tehdään annetussa järjestyksessä. Opintojakson suorittamiseen on hyvä varata noin 7 - 8 viikkoa. Tämä toteutus on voimassa vuonna 2022.

Tämä opintojakso on suoritettava hyväksytysti ennen kuin voi aloittaa Tutkimusmenetelmät -opintojakson.
Huomaa, että opettajien vapaajaksojen aikana ei anneta ohjausta, eikä tehdä arviointeja.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla käynnistetään oman opinnäytetyön suunnittelu yhdessä työn toimeksiantajan kanssa.

Tentit ja muut määräajat

Jos aloitat tämän opintojakson vuoden 2022 aikana, niin se pitää suorittaa loppuun saman vuoden aikana.

Opintojakso toteutetaan non-stop -periaatteella. Tentit ja tehtävät voit suorittaa oman aikataulun mukaan, mutta ne tehdään annetussa järjestyksessä. Opintojakson suorittamiseen on hyvä varata noin 7 - 8 viikkoa. Tämä toteutus ja siihen liittyvä Learn-alusta on voimassa vuonna 2022.

Tehtävistä kirjallisuuskatsaus ja oman opinnäytetyön suunnitelma arvioidaan ja niistä annetaan palaute. Arviointeja tehdään 4-5 kertaa lukukaudessa (noin kerran kuukaudessa). Huomaa, että opettajien vapaajaksojen aikana ei anneta ohjausta, eikä tehdä arviointeja.

Opiskelijan työmäärä

133 h itsenäistä verkkotyöskentelyä. Opintojakson suorittamiseen on hyvä varata noin 7 - 8 viikkoa.

Lisätietoja opiskelijoille

Kaikilla osallistujilla olisi hyvä olla opinnäytetyön aihe tiedossa opintojakson alkaessa. Jos sinulla ei ole vielä aihetta, voit kuitenkin aloittaa opintojakson suorittamisen ja keskustella opettajan kanssa aiheesta. Merkittävä osa arvioinnista perustuu opinnäytetyön tutkimussuunnitelmaan ja opinnäytetyöhön liittyvään kirjallisuuskatsaukseen. Opinnäytetyön tutkimussuunnitelma tehdään siitä aiheesta, josta tulet opinnäytetyösi tekemään. Opintojakson suorittamisen ja suunnitelman laatimisen jälkeen saat opinnäytetyöllesi ohjaajan.

Tämän opintojakson sisältö noudattaa Mikkelin liiketalouden koulutusten opinnäytetyön ohjeistuksia, eikä näin ollen sovellu muiden koulutusten opiskelijoille.

Opettajat
Heli Kesämaa, heli.kesamaa@xamk.fi (3 op) (= 60 % opintojakson arvosanan painoarvosta) ja
Ulla Korvenpää, ulla.korvenpaa@xamk.fi (2 op) (= 40 % opintojakson arvosanan painoarvosta)

Arviointiasteikko

1-5