Skip to main content

Embedded automation (5 cr)

Code: ST00BH15-3015

General information


Enrollment

07.11.2022 - 18.11.2022

Timing

01.01.2023 - 08.05.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

RDI portion

1 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Department of Electrical Engineering, Building Services and Material Technology

Campus

Mikkeli Campus

Teaching languages

  • Finnish

Degree programmes

  • Degree Programme in Electrical and Automation Engineering

Teachers

  • Harri Kosonen

Teacher in charge

Harri Kosonen

Groups

  • STMI22SPA
    Electrical and Automation Engineering, full-time studies

Objective

You familiarize yourself with programmable microcontrollers. You understand the difference between analog and digital information in terms of microcontroller interfaces. You can connect different sensors to microcontrollers and you can fit devices with different voltage levels to controllers. You know how to use the C programming language to gather data from sensors and you can save and edit it.

Content

How does a microcontroller work? What is the difference between analog and digital signal processing with controllers? How to convert a real-life phenomenon into information understood by microcontrollers? How do you implement control systems into real technical systems? How do you control power with microcontrollers?

Opiskelumateriaali

Kirjallinen materiaali jaetaan LEARN oppimisalustalla.
Fyysiset Arduino -mikro-ohjainkortit ja niihin kytkettävät I/O-laitteet ja muut elektroniikan liitäntäkomponentit on opiskelijan hankittava itse, Hankintakustannus on noin 150€ Suomesta hankittuna.
Kurssin opettaja on sopinut jonkin komponenttitoimittaja-nettikaupan kanssa valmiin paketin, jonka tilaaminen on opiskelijalle helppoa.
Tästä tiedoitetaan erikseen ennen kurssin alkua.
Opiskelijalla on oltava oma PC-tietokone (läppäri), jonne Arduino-IDE-ohjelmiston voi ladata, ja jolla ohjelmointityö tehdään.

Yksilölliset oppimisväylät

Kurssi pohjautuu mikro-ohjaimella tehtäviin harjoitustehtäviin.
Alustana käytetään Arduino-projektin mukaisia komponenttilevyjä, ja ohjelmointityökaluna Arduino-IDE-kehitystukiohjelmistoa. (C-kieli).
Internetissä toimii erittäin aktiivinen kehittäjä- ja harrastajayhteisö, joka julkaisee runsaasti aihealueesta oppimismateriaalia.
I/O-laitteiden kytkemisen ja mikro-ohjaimen ohjelmoinnin oppimisen voi opiskella joko lähiopetustunneilla tai itsekseen runsaan oppimateriaalitarjonnan avulla,
Koska osaaminen mitataan harjoitustehtävillä, myös aiemmin hankitun osaamisen osoittaminen on helppoa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Kurssiin sisältyy yksi hieman vaativampi harjoitustyö, jossa on pystyttävä luomaan itse toimivaa ohjelmakoodia johonkin mikro-ohjainsovellukseen, ja tämä harjoitusprojekti voi olla oma tai jostakin yrityksestä hankittu pieni mikro-ohjainsovellus, joka tulee aitoon käyttöön. Mikäli tällaista ei löydy, voi opiskelija valita opettajan antamista harjoitustyövaihtoehdoista itselleen sopivimman.

Tentit ja muut määräajat

Ei tenttiä, palautetut harjoitustyöraportit toimivat arvioinnin perusteena.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Palautettavat harjoitustehtävät, niistä selviytyminen ja kirjoitettujen ohjelmien selkeys ja raporttien laadukkuus määrää kurssista saatavan arvosanan.

Qualifications

Tasavirtapiirit.
Kurssi suoritetaan yhtä aikaa kurssin ”Sulautettu elektroniikka” kanssa.