Sports medicine and nutrition (5 cr)
Code: NA00DH46-3004
General information
Enrollment
08.11.2021 - 21.11.2021
Timing
01.01.2022 - 01.05.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
1 op
Mode of delivery
80 % Contact teaching, 20 % Distance learning
Unit
Department of Health Care and Emergency Care
Campus
Kotka Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Naprapathy
Teachers
- Petteri Koski
- Taina Lehtonen
Teacher in charge
Petteri Koski
Groups
-
NAKT20SPNaprapathy, full-time studies
Objective
You learn about the most common sports injuries.
You understand and know how to explain the risk factors of exercise and sports injury, mechanisms, healing processes, and know the principles of prevention of injuries.
You learn about athletes' nutrition recommendations and how nutrition can affect physical performance and development.
Content
What are the most common types of sports injuries?
What are the healing processes of sports injuries?
How can sport injuries be rehabilitated and prevented?
How do sport injuries affect the athlete's performance?
How does the athlete's nutrition affect physical performance?
Opiskelumateriaali
Ravitsemuksen materiaalina Moodlessa ilmoitettu materiaali (sisältää Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014)
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Ravitsemus 1op: lähiopetusta ja oppimistentti. Opettajana Taina Lehtonen
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei sisälly
Tentit ja muut määräajat
Ravitsemuksesta tentti
Kansainvälinen yhteistyö
Ei sisälly
Opiskelijan työmäärä
1op = 27 tuntia
Toteutuksen osien kuvaus
Ravitsemuksen osuudesta lähiopetusta ja materiaalia Learn alustalla. Tentti lähiopetuksessa oppimistenttinä.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Ravitsemus: oppimistentti. Yhteistoiminnallinen oppiminen. Arviointi: hyväksytty/ hylätty. Läpäisy 100%
Qualifications
Anatomy
Physiology
Diagnostics in naprapathyI