Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketurvallisuus (5 op)

Toteutuksen tunnus: YT00AF68-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

08.11.2021 - 21.11.2021

Ajoitus

04.01.2022 - 30.04.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Ympäristöteknologian koulutus

Opettaja

  • Ulla Blomquist

Vastuuopettaja

Ulla Blomquist

Ryhmät

  • YTMI20KP
    Ympäristöteknologia, päivätoteutus

Tavoitteet

Tunnistat keskeiset elintarvikkeiden turvallisuuteen vaikuttavat tekijät pellolta pöytään.
Osaat elintarvikkeiden alkuperään, sisältöön, merkintöihin sekä käyttöön liittyviä perusvaatimuksia ja osaat valvonnan perustehtäviä.
Osoitat perehtyneisyyttä elintarvikejalostukseen liittyvään lainsäädäntöön.

Sisältö

Mitä tietoja kuluttajalle voi ja pitää kertoa elintarvikkeesta?
Mitkä tekijät vaikuttavat elintarvikkeiden turvallisuuteen ja miten voit ennaltaehkäistä elintarvikkeiden pilaantumista ja ruokamyrkytyksiä?
Kuinka havainnointiharjoituksilla keräät tietoa erilaisista elintarvikkeista sekä niiden valmistamisesta ja tarjoilusta?
Miten havainnoista kirjoitetaan tarkastuspöytäkirja tai muita dokumentteja?

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa jakama materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja.

Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä: alan yrityksessä tai organisaatiossa työskentelevä voi suorittaa opintojakson osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä, edellyttää, että työssä perehdytään opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja vaatii työnantajan suostumusta ohjaukseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Havainnointiharjoitukset tehdään oikeissa alan yrityksissä.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Oppimistehtävien määräajat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.

Toteutuksen osien kuvaus

Kuluttajalle annettavat tiedot osassa perehdytään pakkaus- ja myyntimerkintöihin.

Elintarviketurvallisuusosassa paneudutaan elintarvikkeiden pilaantumiseen ja ruokamyrkytyksiin.

Havainnointiosuudessa tehdään käytännön harjoituksia ja kirjoitetaan niiden pohjalta erilaisia dokumentteja.

Lisätietoja opiskelijoille

Varaa aikaa omalla ajalla tehtäviin pitkäkestoisiin (n. 1h) havainnointiharjoituksiin.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi tapahtuu oppimistehtävien perusteella. Arviointikriteerit kunkin tehtävän osalta ilmoitetaan opintojakson alussa.

Esitietovaatimukset

Elintarvikeosaamisen perusteet tai vastaavat tiedot