Basics of food know-how (5 cr)
Code: YT00AF57-3011
General information
Enrollment
08.11.2021 - 21.11.2021
Timing
04.01.2022 - 31.05.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Environmental Technology
Teachers
- Ulla Blomquist
Teacher in charge
Henna Kauppi
Groups
-
YTMI21SMEnvironmental Technology, part-time studies
Objective
You can work in the food business so that you have basic knowledge of food hygiene and you can handle food safely .
You can describe how food is supervised and what in-house quality control means in food business.
You can establish food premises and advise entrepreneurs with plans to set up a food business.
Content
What kind of food know-how do you need, if you want to work in the business?
How to become familiar with different foodstuffs?
What does good hygiene consist of?
How to supervise food and measure temperatures in different foodstuffs?
What does food safety consist of?
What knowledge must beginner entrepreneurs have of food legislation and supervision?
Opiskelumateriaali
Opettajan jakama materiaali Learnissa.
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja
Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä: alan yrityksessä tai organisaatiossa työskentelevä voi suorittaa opintojakson osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä, edellyttää, että työssä perehdytään opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja vaatii työnantajan suostumusta ohjaukseen
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisuuksien mukaan.
Tentit ja muut määräajat
Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä.
Opiskelijan työmäärä
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Koska osaaminen osoitetaan oppimistehtävillätehtävillä, niiden tekemiseen tulee varata riittävästi aikaa.
Toteutuksen osien kuvaus
Hygieeninen työskentely osassa perehdyt siihen mistä hyvä elintarvikehygienia koostuu.
Valvontaosassa perehdyt omavalvonnan ja viranomaisvalvonnan tavoitteisiin ja merkitykseen.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin.