Nutrition for sports and physical activity (5 cr)
Code: FJ00DK76-3003
General information
Enrollment
08.11.2021 - 21.11.2021
Timing
10.01.2022 - 07.12.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
(Department of Sports and Rehabilitation)
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
1 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Podiatry
- Degree Programme in Physiotherapy
- Degree Programme in Physical Education
Teachers
- Johanna Vesanto
Teacher in charge
Johanna Vesanto
Groups
-
FTSA20KPPhysiotherapy, full-time studies
-
FTSA20SMPhysiotherapy, part-time studies
Objective
You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Content
What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?
Opiskelumateriaali
Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0 (1. painos.). VK-Kustannus Oy.
(tai vanhempi teos Ilander O., Laaksonen M., Lindblad P., Mursu J. 2014. Liikuntaravitsemus. VK- kustannus Oy.)
Rinta M. 2015. Syö, liiku ja kehity. Liikkujan ravitsemus käytännössä. Fitra.
Muu opettajan osoittama materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Jos opiskelijalla on aikaisempia opintoja ravitsemuksesta, voidaan opintojakson eri osia ahotoida.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei sisällä varsinaista käytännön harjoittelua. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.
Tentit ja muut määräajat
Opintojaksolla on kaksi tenttiä, jotka voi suorittaa oman aikataulun mukaisesti. Tentit arvioidaan hyväksytty - hylätty.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä 135 tuntia, koostuen kahdesta verkkotentistä, itsenäisesti verkkotehtävistä sekä toisten opiskelijoiden tehtävien referoinnista.
Toteutuksen osien kuvaus
Opinnot etenevät aihealueittain:
Ravitsemustieto (1 op)
Energiantarve ja –saanti sekä energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen (2 op)
kestävyysharjoittelun tukena
voimaharjoittelun tukena
painonhallinnassa/ kiinteytyksessä
Evaluation scale
Approved/Failed
Assessment methods and criteria
Osaat
- käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä.
- arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti.
- työskennellä ryhmän jäsenenä asiantuntijatehtävissä, työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia.
- arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
- valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
- edistää ryhmän tavoitteellista toimintaa.
- soveltaa kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.
Qualifications
Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.