Skip to main content

Nutrition for sports and physical activity (5 cr)

Code: FJ00DK76-3003

General information


Enrollment

08.11.2021 - 21.11.2021

Timing

10.01.2022 - 07.12.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Department of Sports and Rehabilitation

Campus

Ecampus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

1 - 60

Degree programmes

  • Degree Programme in Podiatry
  • Degree Programme in Physiotherapy
  • Degree Programme in Physical Education

Teachers

  • Johanna Vesanto

Teacher in charge

Johanna Vesanto

Groups

  • FTSA20KP
    Physiotherapy, full-time studies
  • FTSA20SM
    Physiotherapy, part-time studies

Objective

You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.

Content

What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?

Opiskelumateriaali

Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0 (1. painos.). VK-Kustannus Oy.

(tai vanhempi teos Ilander O., Laaksonen M., Lindblad P., Mursu J. 2014. Liikuntaravitsemus. VK- kustannus Oy.)

Rinta M. 2015. Syö, liiku ja kehity. Liikkujan ravitsemus käytännössä. Fitra.

Muu opettajan osoittama materiaali.

Yksilölliset oppimisväylät

Jos opiskelijalla on aikaisempia opintoja ravitsemuksesta, voidaan opintojakson eri osia ahotoida.

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei sisällä varsinaista käytännön harjoittelua. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksolla on kaksi tenttiä, jotka voi suorittaa oman aikataulun mukaisesti. Tentit arvioidaan hyväksytty - hylätty.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä 135 tuntia, koostuen kahdesta verkkotentistä, itsenäisesti verkkotehtävistä sekä toisten opiskelijoiden tehtävien referoinnista.

Toteutuksen osien kuvaus

Opinnot etenevät aihealueittain:

Ravitsemustieto (1 op)

Energiantarve ja –saanti sekä energiankulutus liikunnan aikana (2 op)

Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen (2 op)
kestävyysharjoittelun tukena
voimaharjoittelun tukena
painonhallinnassa/ kiinteytyksessä

Evaluation scale

Approved/Failed

Assessment methods and criteria

Osaat
- käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä.
- arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti.
- työskennellä ryhmän jäsenenä asiantuntijatehtävissä, työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia.
- arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
- valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
- edistää ryhmän tavoitteellista toimintaa.
- soveltaa kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.

Qualifications

Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.