Hospitality business development (5 cr)
Code: MR00DU61-3003
General information
- Enrollment
-
06.04.2022 - 22.04.2022
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
24.10.2022 - 18.12.2022
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 4 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Laura Pulkkinen
- Teacher in charge
- Laura Pulkkinen
- Groups
-
MRMI21KVTourism and Service Business, online studies
- Course
- MR00DU61
Objective
You can identify and evaluate the development needs of tourism and hospitality business. You strengthen your development skills.
You become familiar with the financing resources of development projects and the factors affecting the quality and effectiveness of development activities.
You can plan and implement tourism and hospitality business development processes and report on them.
Content
What kind of development activities are there in the hospitality field and how can the development needs be identified?
What kind of development methods are used in the development work of hospitality business?
How do you plan and implement the development project?
How do you assess the quality and effectiveness of the development activities?
Where do you find the recourses and funding for development activities?
The course involves a practical project with a case company or organization.
Evaluation
Students can:
use professional vocabulary systematically.
look for information in the key information sources of the field.
identify interrelated tasks.
work together with customers, users and target groups.
use the key models, methods, software and techniques of the professional field.
work as team members in a goal-oriented way.
justify their actions according to the ethical principles of the professional field.
Course material
Opintojakson materiaalina on Learn alustan materiaali, sekä muu itsenäisesti etsitty materiaali.
Study forms and methods
Lukujärjestyspohjainen verkkototeutus:
Opintojakso opiskellaan verkkototeutuksena.
Opintojakso sisältää neljä, lukujärjestykseen merkittyä Teams-luentoa. Luennot tallennetaan ja ne ovat katsottavissa myöhemmin Learn -alustan linkin kautta.
Itsenäinen/ nopeutettu toteutustapa: Keskustele toteutustavasta opintojakson opettajan kanssa opintojakson alussa.
Työelämään integroitu toteutustapa: Jos työskentelet alan yrityksessä tai muussa organisaatiossa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Tällöin ole yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovi opinnollistamisesta. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä
RDI and work-related cooperation
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti.
Timing of exams and assignments
Learn-alusta aukeaa 24.10.2022.
Työelämäprojekti tehdään ryhmätyönä opintojakson aikana.
Oppimistehtävät tulee palauttaa niille määrättyihin palautuspäiviin mennessä.
Student workload
135h
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakso arvioidaan ryhmätyönä tehdyn työelämäprojektin perusteella.
Qualifications
Completing the course requires basic knowhow and skills related to the hospitality business and basic research and development skills.