Ruokapalvelujen suunnittelu (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00DU44-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
08.11.2021 - 21.11.2021
Ajoitus
10.01.2022 - 30.04.2022
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
12 - 35
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Laura Pulkkinen
Vastuuopettaja
Laura Pulkkinen
Ryhmät
-
MRMI21SPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Tavoitteet
Osaat tunnistaa ruokatuotantotapoja ja ruokapalvelujärjestelmiä.
Osaat tunnistaa kahvila-, kokous-, ruokapalveluiden suunnittelun periaatteet ja toteuttamisen eri mahdollisuudet.
Osaat suunnitella ja toteuttaa ruokapalveluiden keskeisiä työtehtäviä, tunnet vastuut ja velvollisuudet.
Osaat käyttää ja hyödyntää ravitsemisalan tuotannonohjausjärjestelmää suunnittelussa.
Osaat soveltaa elintarvikkeiden omavalvontaa lainsäädännön edellyttämällä tavalla.
Sisältö
Millaisia ruokatuotantotapoja ja -järjestelmiä on käytössä?
Mitkä ovat ateria- ja ruokalistasuunnittelun periaatteet ja toimintamallit?
Miten suunnitellaan ja toteutetaan ruokapalveluita kestävästi ja asiakaslähtöisesti hyödyntäen ammattikeittiön toimintatapoja ja laitteita?
Miten toiminnanohjausjärjestelmää hyödynnetään ruokapalveluissa?
Miten elintarvikkeiden omavalvontaa toteutetaan käytännössä?
Opiskelumateriaali
Learnissa
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Päivätoteutus: Opiskelijoille lähetetään sähköpostiin ohjeet Learnin opintojaksoalustalle kirjautumiseen.
Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson lähiopetukseen ja opetuskeittiötyskentelyyn osallistuminen ja osaamistavoitteiden mukaisten tehtävien case tehtävien tekeminen. Opintojakso koostuu luennoista, tuntitehtävistä, käytännön työskentelystä opetuskeittiössä tiimityöskentelynä.
Aluksi perehdytään erilaisiin ruokatuotantotapoihin ja ruokapalvelujärjestelmiin ja opiskellaan ruokatuotantoa ammattikeittön näkökulmasta. Lisäksi opiskellaan Jamix tuotannonohjausjärjestelmän perusteet ja soveltaminen reseptiikan hallintaan, ateria - ja ruokalistasuunnitteluun, hinnoitteluun, ostoihin, ravintoarvolaskentaan ja hiilijalanjäljen arvioitiin. Lisäksi opiskellaan aterioiden ja ruokalistojen suunnittelua ja koostamista. Omavalvonnan soveltaminen ruokapalveluissa on keskeistä. Opintoihin sisältyy tehtäviä, verkkotestejä ja case tehtäviä.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä ja työhön integroitu oppimisväylä.
Jos työskentelet ruokapalveluissa ja haluat kytkeä opintojakson suorittamisen työhön, niin ole yhteydessä opintojakson vastaavan opettajaan sopiaksesi suoritustavasta.
Arviointiasteikko
1-5