Skip to main content

Food and wellbeing (5 cr)

Code: MR00DU45-3005

General information


Enrollment

08.11.2021 - 21.11.2021

Timing

10.01.2022 - 30.04.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

3 op

RDI portion

1 op

Mode of delivery

40 % Contact teaching, 60 % Distance learning

Unit

Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work

Campus

Mikkeli Campus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 40

Degree programmes

  • Degree Programme in Tourism and Service Business

Teachers

  • Hanna Pajari-Seppänen
  • Tiina Tuovinen

Teacher in charge

Hanna Pajari-Seppänen

Groups

  • MRMI21SP
    Tourism and Service Business, full-time studies

Objective

You understand the importance of food and nutrition to the customers' wellbeing.
You know the Finnish dietary recommendations and are familiar with the most common special diets and know how use them in meal and menu planning and in customer service situations.
You can evaluate the healthiness of meals and menus by using recommendations and existing criteria and models.
You understand the conversation concerning eating and can participate in it professionally.
You are familiar with the possibilities of healthy Finnish food in wellbeing tourism.

Content

What kind of food choices promote health and wellbeing ?
What kind of limitations do diseases, beliefs and food trends cause for food choices and how are different diets composed ?
How to evaluate the nutritional quality of meals and menus?
What opportunities does Finnish food provide for food and wellbeing tourism?

Opiskelumateriaali

Opettajien kokoama aineisto opintojakson Learn-alustalla seuraavista käsiteltävistä aihealueista:
- ravitsemussuositukset
- erityisruokavaliot rajoituksineen
- ravintolaskentaohjelman käyttö
- ruokamatkailu, lähiruoka ja luonnontuotteet.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen. Oppimistehtävät ovat samat kuin työviikkopohjaisessa toteutuksessa. Voit osallistua lähiopetukseen kiinnostuksesi ja tarpeittesi mukaisesti.

Työhön integroitu oppimisväylä
Jos työssäsi on opintojakson sisältöjä vastaavia aihealueita, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin siten, että hallitset ne teoriassa ja käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus ja muoto määräytyvät opintojakson oppimistavoitteiden mukaan. Sovitaan yhdessä opettajan kanssa.

Tentit ja muut määräajat

Oppimistehtävien palautus Learnissa ilmoitettujen aikataulujen mukaan.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Oppimistehtävät arvioidaan Xamkin yleisten ja opintojaksoon sovelletun arviointikehikon mukaan.