Ruoan ja juoman yhdistäminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00DU46-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
08.11.2021 - 21.11.2021
Ajoitus
10.01.2022 - 30.04.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 36
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Eeva Koljonen
Vastuuopettaja
Eeva Koljonen
Ryhmät
-
MRMI21SPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Tavoitteet
Tunnet alkoholijuomaryhmät ja niiden aistittavin ominaisuuksiin vaikuttavat tekijät ja käyttöyhteyden.
Osaat arvioida aistinvaraisesti juomia ja ruokaa ja valita eri tilanteisiin ja erilaisille asiakasryhmille sopivia yhdistelmiä.
Tunnet alkoholijuominen hankinnan ja ruoka- ja juomalistojen laadinnan periaatteet.
Osaat soveltaa alkoholin anniskelun ja omavalvonnan keskeisiä periaatteita lainsäädännön edellyttämällä tavalla.
Sisältö
Miten alkoholijuomat ryhmitellään?
Mitkä ovat eri alkoholijuomaryhmien keskeiset makutekijät, mistä ja miten ne muodostuvat?
Miten alkoholijuomia arvioidaan aistinvaraisesti?
Mitkä keskeiset makutekijät ruuassa ja juomassa muodostavat harmonisia yhdistelmiä?
Miten laaditaan erilaisia ruoka- ja juomalistoja?
Miten alkoholia anniskellaan lainsäädännön edellyttämällä tavalla ja miten alkoholin omavalvonta yrityksessä järjestetään?
Opiskelumateriaali
Opintomateriaali julkaistaan learn alustalla.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen toteutus: Opiskelijoille lähetetään sähköpostiin ohjeet Learnin opintojaksoalustalle kirjautumiseen. Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisesti lähiopetukseen osallistuminen, tuntitehtävien, case tehtävien ja verkkotestien tekeminen aikataulun mukaisesti hyväksytysti. Opintojen aikana tutustutaan alkoholijuomatuoteryhmiin ( viinit, oluet ja väkevät juomat). Opiskellaan aistinvaraisesti juomien ja ruokien yhdistämistä ja valintaa eri tilanteisiin. Lisäksi opiskellaan juomavalikoiman suunnittelua ruokapalveluihin yhdistäen. Opintojaksolla toteutetaan työelämään kytketty case tehtävä.
Opintoja nopeuttava ja/tai työhön integroitu oppimisväylä.
Voit suorittaa opintojakson työpaikalla kokonaan tai osittain. Ole yhteydessä opintojakson alkaessa vastuuopettajaan. Sovi työpaikan tai hankkimasi yhteistyöyrityksen kanssa opintojakson opinnollistamisesta osaamistavoitteiden mukaisesti. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintoihin sisältyy työelämään kytketty Case tehtävä.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Tentti- ja testiajat julkaistaan Learn alustalla.
Opiskelijan työmäärä
Orientaatio
Viini ja ruoka 1 op
Olut, siideri ja ruoka 1 op
Väkevät juomat eri tilanteissa 1op
Ravintolan juomavalikoima 1 op
Ruuan ja juoman yhdistäminen case tehtävä 1 op
Toteutuksen osien kuvaus
Orientaatio
Viini ja ruoka 1 op, arviointi 1-5
Olut, siideri ja ruoka 1 op, arviointi 1-5
Väkevät juomat eri tilanteissa 1op, arviointi 1-5
Ravintolan juomavalikoima 1 op, hyväksytty- hylätty
Ruuan ja juoman yhdistäminen case tehtävä 1 op, arviointi 1-5
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tenttien, testien, tehtävien arvosanat 0-5, vertaispalaute , työelämäpalaute, opettajan antama arviointipalaute. Koko opintojakson arvosana muodostuu osasuoritusten keskiarvona
Arvioinnin kohteet ja arviointikehikko Learn alustalla.