Siirry suoraan sisältöön

Valmiuksia matkailu- ja ravitsemisalan työelämään (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00DU38-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
30.08.2022 - 18.12.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
4 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 60
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Vastuuopettaja
Sirpa Sahinjoki
Ryhmät
MRMI22SP
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Opintojakso
MR00DU38
Toteutukselle MR00DU38-3008 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan työn erityispiirteet, työn haasteet ja turvallisuusriskit sekä keinot niiden hallintaan.
Tunnet työrooliisi liittyvät oikeudet, vastuut ja velvollisuudet ja osaat toimia niiden mukaisesti .
Osaat toimia monikulttuurisessa työyhteisössä.
Kehität yrittäjämäistä työotetta.

Sisältö

Mitkä ovat alan riski- ja haittatekijöitä ja miten niitä voidaan hallita?
Mitkä ovat työrooliisi liittyvät oikeudet, vastuut ja velvoitteet?
Mitä lainsäädäntö edellyttää, kun työskennellään matkailu- ja ravitsemisalalla?

Opiskelumateriaali

Työyhteisötaidot (1op): Learn-alustalla oleva materiaali
Lainsäädäntö (2op): Learn-alustalla oleva materiaali
Anniskeluosaaminen (1op): Valviran uusin Alkoholiasiat ravintolassa -opas (8/2018) ja muu Learn-alustan materiaali.
Hygieniaosaaminen (1op): Ruokaviraston ja muu Learn-alustalla oleva materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Työviikkopohjainen väylä edellyttää läsnäoloa.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen. Oppimistehtävät ovat samat kuin työviikkopohjaisessa toteutuksessa. Voit osallistua lähiopetukseen kiinnostuksesi ja tarpeittesi mukaisesti.

Työhön integroitu oppimisväylä
Jos työssäsi on opintojakson sisältöjä vastaavia aihealueita, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin siten, että hallitset ne teoriassa ja käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus ja muoto määräytyvät opintojakson oppimistavoitteiden mukaan. Sovitaan yhdessä opettajan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly harjoittelua.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Vastuulllinen anniskelu (1 op): tehtävä ja verkkotentti

Opiskelijan työmäärä

135 h

Lisätietoja opiskelijoille

Tällä opintojaksolla ei opiskella hygeniapassia. Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi (erillinen todistus, 1 op) on tämän opintojakson ulkopuolella. Hygieniapassin voi sisällyttää tutkinnon täydentävän osaamisen opintoihin.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Työyhteisötaidot (1 op); tehtävä (hyväksytty/täydennettävä).
Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Vastuullinen anniskelu; tehtävä (1 op) (hyväksytty/täydennettävä).
Hygieniaosaaminen; tehtävä (hyväksytty/täydennettävä).

Siirry alkuun