Valmiuksia matkailu- ja ravitsemisalan työelämään (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00DU38-3009
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
22.08.2022 - 28.08.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 23.10.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 70
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Hanna Pajari-Seppänen
- Tiina Tuovinen
- Eeva Koljonen
- Sirpa Sahinjoki
- Laura Pulkkinen
Vastuuopettaja
Sirpa Sahinjoki
Ryhmät
-
MRKT22SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
Tavoitteet
Tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan työn erityispiirteet, työn haasteet ja turvallisuusriskit sekä keinot niiden hallintaan.
Tunnet työrooliisi liittyvät oikeudet, vastuut ja velvollisuudet ja osaat toimia niiden mukaisesti .
Osaat toimia monikulttuurisessa työyhteisössä.
Kehität yrittäjämäistä työotetta.
Sisältö
Mitkä ovat alan riski- ja haittatekijöitä ja miten niitä voidaan hallita?
Mitkä ovat työrooliisi liittyvät oikeudet, vastuut ja velvoitteet?
Mitä lainsäädäntö edellyttää, kun työskennellään matkailu- ja ravitsemisalalla?
Opiskelumateriaali
Työyhteisötaidot (1op): Learn-alustalla oleva materiaali
Lainsäädäntö (2op): Learn-alustalla oleva materiaali
Anniskeluosaaminen (1op): Valviran uusin Alkoholiasiat ravintolassa -opas (8/2018).
Hygieniaosaaminen (1op): Ruokaviraston ja muu Learn-alustalla oleva materiaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly harjoittelua.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojaksoon kuuluu 2 op verkkotentti alan keskeisestä lainsäädännöstä ja turvallisuudesta.
Opiskelijan työmäärä
135 h opiskelijan työtä
Lisätietoja opiskelijoille
Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi 1 op (erillinen todistus)
Mahdollisuus suorittaa Valviran anniskeluosaamistesti eli anniskelupassi 1 op (erillinen todistus).
Anniskelu- ja hygieniapassit voi sisällyttää tutkinnon täydentävän osaamisen opintoihin.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Työyhteisötaidot (1 op); tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)
Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Anniskeluosaaminen; tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)
Hygieniaosaaminen; tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)