Responsibility in hospitality services (5 cr)
Code: MR00DU68-3003
General information
Enrollment
06.04.2023 - 21.04.2023
Timing
04.09.2023 - 18.12.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
3 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Eeva Koljonen
- Marjut Kasper
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Groups
-
MRKT21SVTourism and service business, online studies
-
MRMI21KVTourism and Service Business, online studies
-
MRMI21SVTourism and Service Business, online studies
-
MRMI21SPTourism and Service Business, full-time studies
Objective
You can describe the positive and negative sociocultural, ecological and economic impacts of hospitality products and services.
You can develop the responsibility of products, services and customer behaviour.
You can communicate about the responsibility of products and services in a customer-oriented way.
Content
What are the positive and negative impacts of supplying and consuming hospitality products and services?
How do you develop products, services and customer behaviour to be more responsible?
How do you communicate about the responsibility of products and services in a customer-oriented way?
The course involves a practical project with a case company or organization (3 ECTS credits).
Opiskelumateriaali
Learnissä oleva aineisto
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakso sisältää aloitusinfon, teemoitettuja verkkotapaamisia, jotka tallennetaan sekä ohjaustunteja oppimistehtävän edistämiseksi. Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin.
Opintojakson teemoja ovat mm:
1.Vastuullisuuden käsitteet ja osa-alueet matkailu- ja ravitsemisalalla
2.Kestävän toiminnan periaatteet ja kriteerit matkailu- ja ravitsemispalveluissa
3.Vastuullisuusteot ravintola- ja ruokapalveluissa
4.Vastuullisuusviestintä
2. Työhön integroitu oppimisväylä:
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla on työelämään kytkettyjä oppimistehtäviä. Kehittämistehtävien tekeminen ja kytkeminen omaa toimipaikkaan on mahdollista.
Tentit ja muut määräajat
Verkkotentti Learnissä
Opiskelijan työmäärä
5 op on 135 h opiskelijan työtä
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojaksoon kuuluvat tehtävät:
Verkkotentti käsitteistä 1op / Hyväksytty/ hylätty
Vastuullisuusviestintä 1 op / 1-5
Yrityksen vastuullisuusanalyysi ja raportti 3 op/ Arviointi 1-5
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Osaat käyttää asiantuntevasti matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä ammattikäsitteitä eri tilanteissa.
Osaat arvioida käyttämiäsi matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä tietolähteitä kriittisesti.
Osaat työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa matkailu- ja ravitsemisalalla asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa vastuullisuuden näkökulmasta.
Osaat valita matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuden kehittämiseksi tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
Osaat soveltaa kriittisesti matkailu- ja ravitsemisalan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.