Vastuullisuuden kehittäminen matkailu ja ravitsemisalalla (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00DU70-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
06.04.2023 - 21.04.2023
Ajoitus
04.09.2023 - 18.12.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
- Mikkelin kampus
- E-kampus
Opetuskielet
- Englanti
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Marjut Kasper
- Natalia Kushcheva
Vastuuopettaja
Marjut Kasper
Ryhmät
-
MRKT21SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
-
VOMITO23SMatkailu, vaihto-opiskelijat
-
MRMI21KVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
-
VOMIIB23SInternational Business, vaihto-opiskelijat
-
MRMI21SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
-
MRMI21SPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
- 30.11.2023 12:30 - 14:00, Responsible hospitality business development MR00DU70-3003
Tavoitteet
Osaat kuvata alan keskeisiä alueellisia ja valtakunnallisia vastuullisuuden arviointimenetelmiä ja indikaattoreita.
Osaat etsiä matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyvää ennakointitietoa.
Osaat suunnitella, toteuttaa ja arvioida matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyvän kehittämisprojektin.
Sisältö
Mitkä ovat alan liiketoiminnan myönteiset ja kielteiset sosio-kulttuuriset, ekologiset ja taloudelliset vaikutukset?
Mitkä ovat alan keskeiset vastuullisuuden alueelliset ja valtakunnalliset arviointimenetelmät ja indikaattorit?
Miten ennakoit alan vastuulliseen kehittämiseen liittyviä globaaleja sosio-kulttuurisia, ekologisia ja taloudellisia muutoksia ja riskejä?
Miten suunnittelet, toteutat ja arvioit kehittämisprojektin matkailu- ja ravitsemisalan yritysten, yritysverkostojen tai matkailualueiden vastuullisuuden parantamiseksi?
Opintojaksoon liittyy käytännönläheinen työelämäprojekti (3 op)
Opiskelumateriaali
Learnissä oleva aineisto
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opetus lukujärjestyksen mukaisesti alkuinfo + 3 teemaluentoa, työelämäprojektin tapaamisklinikat, opintomatka
1) Alan liiketoiminnan myönteiset ja kielteiset sosio-kulttuuriset, ekologiset ja taloudelliset vaikutukset.
2) Alan keskeiset vastuullisuuden alueelliset ja valtakunnalliset arviointimenetelmät ja indikaattorit
3) Alan vastuullisuuden kehittämiseen liittyviä globaaleja sosio-kulttuurisia, ekologisia ja taloudellisia muutoksia ja riskejä
Opintojaksoon kuuluu 3 tehtävää:
a) Keskustelutehtävä (1op)
b) Analysointitehtävä toimenpiteistä (1op)
c) Vastuullisuussuunnitelman laatiminen (3 op)
Opintojakso on mahdollista suorittaa myös kokonaan verkossa/ itsenäisesti toteutettava vierailukohde
Työhön integroitu oppimisväylä:
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
http://hanhiniitty.fi/en/home/
https://www.lakelandgte.fi/en/
Opiskelijan työmäärä
135h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaat käyttää asiantuntevasti matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä ammattikäsitteitä eri tilanteissa.
Osaat arvioida käyttämiäsi matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä tietolähteitä kriittisesti.
Osaat työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuteen liittyviä ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa matkailu- ja ravitsemisalalla asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa vastuullisuuden näkökulmasta.
Osaat valita matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisuuden kehittämiseksi tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
Osaat soveltaa kriittisesti matkailu- ja ravitsemisalan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.