Veden hankinta ja käsittelymenetelmät (5 op)
Toteutuksen tunnus: YT00AF55-3009
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
07.11.2022 - 18.11.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
09.01.2023 - 30.04.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
- Opettajat
- Hannu Poutiainen
- Vastuuopettaja
- Hannu Poutiainen
- Ajoitusryhmät
- Ryhmä A (Koko: 20 . Avoin AMK : 0.)
- Ryhmä B (Koko: 20 . Avoin AMK : 0.)
- Ryhmät
-
YTMI21KPYmpäristöteknologia, päivätoteutus
- Pienryhmät
- Ryhmä A
- Ryhmä B
- Opintojakso
- YT00AF55
Tavoitteet
Sinä tunnet talousveden valmistuksen prossessin ja sen eri vaiheet.
Tunnet erilaiset raakavesilähteet.
Sinä tunnet haja-asutusalueiden vedenhankinnan ja jätevedenkäsittelyn menetelmät ja osaat valita niistä tarkoituksenmukaisimmat.
Sinä osaat analysoida keskeisiä jäteveden, raakaveden ja puhtaan veden ominaisuuksia.
Sisältö
Erilaiset raakavesilähteet (pinta-, tekopohja-, pohjavesi)
Tekopohjaveden erilaiset valmistusprosessit
Miten eri raakavesilähteistä valmistetaan talousvettä? (prosessikuvaukset)
Millaiset tekijät vaikuttavat talousvetenä käytettävän veden laatuun?
WSP, SSP
Miten jätevesiä käsitellään ja millaisilla prosesseilla? (SSP)
Miten haja-asutusalueiden vesi- ja jätevesihuolto voidaan järjestää?
Veden käsittelyyn liittyviä laboratorioharjoituksia ja analyysejä:
Minkälaisilla yksinkertaisilla toimenpiteillä voi vaikuttaa veden laatuun?
Miten veden laatua analysoidaan laboratoriossa?
Arviointi
a. käytät johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsit tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
e. käytät keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
f. toimit tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
Opiskelumateriaali
Opettajan jakama materiaali
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Sovitaan opettajan kanssa
TKI ja työelämäyhteistyö
Jos mahdollista
Arviointiasteikko
1-5