Elintarvikeosaamisen perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: YT00AF57-3012
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
06.04.2023 - 21.04.2023
Ajoitus
28.08.2023 - 15.12.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
Opettaja
- Mari Järvenmäki
Vastuuopettaja
Mari Järvenmäki
Ryhmät
-
YTMI23KPYmpäristöteknologia, päivätoteutus
- 22.11.2023 12:30 - 15:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3012
- 29.11.2023 12:30 - 15:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3012
- 13.12.2023 12:30 - 15:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3012
Tavoitteet
Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian. Tiedät mitä hyvä hygienia elintarvikkeiden osalta tarkoittaa ja mistä koostuu.
Osaat kuvata miten elintarvikkeita valvotaan ja mitä tarkoitetaan toimijan omavalvonnalla.
Osaat perustaa ilmoitettavan elintarvikehuoneiston ja neuvoa pienimuotoista elintarviketoimintaa suunnittelevaa yrittäjää vaadittavista toimenpiteistä.
Sisältö
Millaisella elintarviketuntemuksella voi alalla työskennellä eri tehtävissä?
Miten elintarviketuntemusta lisätään kuluttajanäkökulmasta?
Mistä hyvä hygienia koostuu ja muodostuu?
Miten elintarvikkeita valvotaan, kuinka mitataan lämpötiloja ja mistä ruokaturvallisuus koostuu?
Mitä aloittavan elintarvikeyrittäjän tulee tietää valvonnasta ja säädöksistä?
Opiskelumateriaali
Opettajan jakama materiaali Learnissa.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisuuksien mukaan.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä.
Opiskelijan työmäärä
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Koska osaaminen osoitetaan oppimistehtävillätehtävillä, niiden tekemiseen tulee varata riittävästi aikaa.
Toteutuksen osien kuvaus
Hygieeninen työskentely osassa perehdyt siihen mistä hyvä elintarvikehygienia koostuu.
Valvontaosassa perehdyt omavalvonnan ja viranomaisvalvonnan tavoitteisiin ja merkitykseen.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin.