Merivahdinpito (2 op)
Toteutuksen tunnus: MK00DQ96-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
03.04.2023 - 14.05.2023
Opintopistemäärä
2 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
50 % Lähiopetus, 50 % Etäopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
12 - 40
Koulutus
- Merenkulun koulutus, merikapteeni
Opettaja
- Joni Hietakangas
Vastuuopettaja
Joni Hietakangas
Ryhmät
-
MKKT22SPMerikapteeni, päivätoteutus
Tavoitteet
Tieto, ymmärrys ja taito:
- vahtityöskentelystä komentosillalla vahtiperämiehenä
- meriteiden sääntöjen täydellisestä tuntemisesta
- reittijakoalueella toimimisesta
- näköviestisignaalien käyttämisestä
Sisältö
- meriteiden säännöt
- sisävesisäännöt
- vahdinpidon periaatteet
- liikenne reittijakoalueilla
- perämiehen vastuut luotsaustilanteessa
- toiminta VTS-alueella
- morsemerkit valolla
- viestiliput
- kansainvälinen viestikirja
Opiskelumateriaali
Lakikokoelma - Vesiliikenteen säädökset
STCW-yleissopimus
Vahdinpitoon liittyvät säädökset
Bridge Procedures Guide
Learn-materiaali
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen.
Luennot, oppimistehtävät ja verkkotyöskentely.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
n/a
Työhön integroitu oppimisväylä:
Keskustelu opettajan kanssa ja tarvittaessa HOPS-suunnittelu yhdessä opintovastaavan kanssa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon voi mahdollisesti sisältyä TKI- ja työelämäyhteistyötä.
Opiskelijan työmäärä
Luennot 15 h
Virtuaalityöskentely ja harjoitukset 20 h
Muu oma työskentely ja valmistautuminen tenttiin 15 h
Tentti 3 h
Tentin palautus ja palautekeskustelu 1 h
Yhteensä 54 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen (lähi- ja verkko-opetus), hyväksytty tentti, hyväksytyt oppimistehtävät
Esitietovaatimukset
Vahdinpito ja merimiestaito
Lisätiedot
Täyttää STCW kohdan A-II/2 (ja A-II/1) vaatimukset koskien toimintoa: navigointi, sisällössä kuvatusti.