Skip to main content

Human resource management in hospitality business (5 cr)

Code: MR00DU63-3005

General information


Enrollment
06.04.2023 - 21.04.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
30.10.2023 - 31.12.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
3 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Tuija Silfer-Karppanen
Groups
MRMI22KV
Tourism and Service Business, online studies
Course
MR00DU63
No reservations found for realization MR00DU63-3005!

Objective

You understand what human resource management involves.
You can identify the steps of recruitment processes.
You know labor law principles.
You become familiar with leadership principles in hospitality business.
You can identify the key tools for measuring operational efficiency in hospitality business.
You know the principles of work wellbeing and lifespan management.

Content

What sectors does human resources management involve?
What factors does work wellbeing management involve?
What are the stages of recruitment?
What are the significance and contents of the labour market and labor law?
How you manage and award knowhow and competence?
What is the significance of lifespan thinking in human resources management?
What does sustainability mean as a part of leadership?

Course material

Learn alustan materiaali sekä muu itse hankittu materiaali.

Study forms and methods

Itsenäisesti verkossa suoritettava opintojakso, johon kuuluu erilaisia oppimistehtäviä ja Teams-luentoja seuraavasti:

- Aloitusinfo 1.11.2023 klo 17.00-18.00
- täydentävä luento 8.11.2023 klo 17 - 18.30
- ohjauskerta 29.11.2023 klo 17 - 18
- ohjauskerta 12.12.2023 klo 17 - 18

Aloitusinfo ja täydentävä luento tallennetaan ja ne ovat katsottavissa myöhemmin learn alustan kautta.


Työviikkopohjainen oppimisväylä: etenet itsenäisesti verkossa suoritettavan opintojakson.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: keskustele ja suunnittele opettajan kanssa tästä vaihtoehdosta.

Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa


Kaikki oppimisväylät sovitaan opettajan kanssa opintojakson alkaessa.

RDI and work-related cooperation

Opintojaksolla tehdään työhyvinvoinnin kehittämissuunnitelma matkailu- ja ravitsemisalan yritykselle.

Timing of exams and assignments

Opintojakson tehtävät esitellään erikseen opintojakson Learn-alustalla.

Student workload

Opiskelijan työmäärä on 135 tuntia.
Voit vaikuttaa työmäärääsi aikatauluttamalla tehtävät.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Käydään tarkemmin läpi aloitusinfossa. Kehittämistehtävä arvioidaan numeraalisesti 1-5 / täydennettävä.

Go back to top of page