Skip to main content

Food service planning (5 cr)

Code: MR00DU44-3009

General information


Enrollment

07.11.2022 - 18.11.2022

Timing

06.03.2023 - 30.04.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

1 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work

Campus

Ecampus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 80

Degree programmes

  • Degree Programme in Tourism and Service Business

Teachers

  • Laura Pulkkinen

Teacher in charge

Eeva Koljonen

Groups

  • MRMI22SP
    Tourism and Service Business, full-time studies
  • MRKT22SV
    Tourism and service business, online studies

Objective

You can identify food production methods and systems as well as the principles of drawing up catering services and different ways of implementing food services.
You can plan and implement key duties in catering services and know the responsibilities.
You can use and utilize the nutrition management system for planning and apply in-house control systems in food business according to legislation.

Content

What kind of food production methods and systems are in use?
What are the principles and operating models of meal and menu planning?
How are food services planned and carried out in a sustainable and customer-oriented way, utilizing professional kitchen practices and equipment?
How are ERP systems used in catering services?
How is in-house control carried out in food business?

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali on pääosin Learn alustalla

Yksilölliset oppimisväylät

Verkkototeutus: Opiskelijoille lähetetään opiskelusähköpostiin ohjeet Learnin opintojaksoalustalle kirjautumiseen.Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisten suoritusten tekeminen aikataulun mukaisesti. Opintojaksolla järjestetään Teamsissa orientaatioluento (tallennetaan) ja kolme vapaaehtoista Teams työpajaa. Aluksi perehdytään erilaisiin ruokatuotantotapoihin ja ruokapalvelujärjestelmiin ja opiskellaan ruokatuotantoa ammattikeittön näkökulmasta. Lisäksi opiskellaan Jamix tuotannonohjausjärjestelmän perusteet;soveltaminen reseptiikan hallintaan, ateria - ja ruokalistasuunnitteluun, hinnoitteluun ja ostotoimintaan, ravitsemukseen ja hiilijalanjäljen laskentaan. Lisäksi opiskellaan aterioiden ja ruokalistojen vastuullista suunnittelua. Puhtaanpidon ja omavalvonnan soveltaminen ruokapalveluissa on keskeinen osa opintoja. Opintoihin sisältyy tehtäviä ja verkkotentti. Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä ja työhön integroitu oppimisväylä.
Jos työskentelet ruokapalveluissa ja haluat kytkeä opintojakson suorittamisen työhön, niin ole yhteydessä opintojakson vastaavan opettajaan sopiaksesi suoritustavasta

TKI ja työelämäyhteistyö

Tehtäviä voi kytketään omaan työhön tai työelämään ja/tai hankkeisiin.

Tentit ja muut määräajat

Virtuaalitentit Learnissa voi suorittaan joustavasti oman aikataulun mukaan.

Opiskelijan työmäärä

Laajuus: 1op=27h on 135 tuntia opiskelijan työtä, joka koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, yksilö- pari ja pienryhmätehtävistä ja verkkotenteistä

Toteutuksen osien kuvaus

Ammattikeittiössä toimiminen ja laitteet
Omavalvonta ja puhtaanapito
Reseptiikka ja tuotannonohjaus ( Jamix)
Ammattikeittiön tuotantotavat ja prosessit
Ruokapalvelujen suunnittelu ja vastuullisuus

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Verkkotentit, itsearviointi, vertaisarviointi ja opettajan antama palaute.
Arviointi 1-5/täydennettävä
Hyvä ( 3-4) opiskelija osaa
käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä ruokapalvelujen suunnittelun ja toteutuksen eri tilanteissa
•etsiä tietoa ruokapalvelualan keskeisistä tietolähteistä
•hahmottaa ruokapalvelujen tehtäväkokonaisuuksia
•toimia johdonmukaisesti ruokapalvelujen suunnittelussa asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
•käyttää keskeisiä ruokapalvelualan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita ruokapalvelujen työtehtävissä
•toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti