Valmiuksia matkailu- ja ravitsemisalan työelämään (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00DU38-3011
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
21.08.2023 - 01.09.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
04.09.2023 - 31.12.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 60
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
- Opettajat
- Eeva Koljonen
- Tiina Tuovinen
- Sirpa Sahinjoki
- Laura Pulkkinen
- Vastuuopettaja
- Sirpa Sahinjoki
- Ryhmät
-
MRMI23SPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
- Opintojakso
- MR00DU38
Tavoitteet
Tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan työn erityispiirteet, työn haasteet ja turvallisuusriskit sekä keinot niiden hallintaan.
Tunnet työrooliisi liittyvät oikeudet, vastuut ja velvollisuudet ja osaat toimia niiden mukaisesti .
Osaat toimia monikulttuurisessa työyhteisössä.
Kehität yrittäjämäistä työotetta.
Sisältö
Mitkä ovat alan riski- ja haittatekijöitä ja miten niitä voidaan hallita?
Mitkä ovat työrooliisi liittyvät oikeudet, vastuut ja velvoitteet?
Mitä lainsäädäntö edellyttää, kun työskennellään matkailu- ja ravitsemisalalla?
Arviointi
Opiskelija osaa:
käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä.
etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä.
hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia.
käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita.
Opiskelumateriaali
Työyhteisötaidot (1op): Learn-alustalla oleva materiaali
Lainsäädäntö (2op): Learn-alustalla oleva materiaali
Vastuullinen anniskelu (1op): Valviran opas: Alkoholiasiat ravintolassa -opas (5/2022) ja muu Learn-alustan materiaali.
Hygieniaosaaminen (1op): Ruokaviraston ja muu Learn-alustalla oleva materiaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaisesti opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Työviikkopohjainen väylä edellyttää läsnäoloa.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen. Oppimistehtävät ovat samat kuin työviikkopohjaisessa toteutuksessa. Voit osallistua lähiopetukseen kiinnostuksesi ja tarpeittesi mukaisesti.
Työhön integroitu oppimisväylä
Jos työssäsi on opintojakson sisältöjä vastaavia aihealueita, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin siten, että hallitset ne teoriassa ja käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus ja muoto määräytyvät opintojakson oppimistavoitteiden mukaan. Sovitaan yhdessä opettajan kanssa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly harjoittelua.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Anniskeluosaamisesta testi. 1 op
Hygieniaosaaminen tentti 1 op.
Opiskelijan työmäärä
135h opiskelijan työtä
Toteutuksen osien kuvaus
Työyhteisötaidot (1 op)
Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op)
Vastuullinen anniskelu (1 op)
Hygieniaosaaminen (1 op)
Lisätietoja opiskelijoille
Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi 1 op (erillinen todistus)
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Työyhteisötaidot (1 op); tehtävä (hyväksytty / täydennettävä)
Alan keskeinen lainsäädäntö (2 op); verkkotentti (hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä).
Vastuullinen anniskelu; tehtävä ja tentti (1 op) (hyväksytty / täydennettävä)
Hygieniaosaaminen; tehtävät ja tentti (1op) (hyväksytty / täydennettävä)