Siirry suoraan sisältöön

Sosiaalialan vuorovaikutusosaaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: AV00DF82-3007

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus

04.09.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Pulse, avoin AMK ja täydennyskoulutus

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Avoin ammattikorkeakoulu, polkuopiskelijat

Opettaja

  • Mauno Saksio
  • Karoliina Rötkö

Vastuuopettaja

Mauno Saksio

Ryhmät

  • AVERMI
    Avoimen erilliskoulutus
  • AVMISO23KPO
    Avoin AMK, Mikkeli, Sosionomipolku, erillisryhmä

Tavoitteet

Opintojakson käytyäsi:Hallitset sosiaalisen vuorovaikutuksen tietoperustan.Osaat soveltaa sosiaalisen vuorovaikutuksen tietoperustaa vuorovaikutustaitojen tunnistamiseen ja kehittämiseen sekä ammatillisten vuorovaikutus- ja yhteistyösuhteiden rakentamiseen.Osaat käyttää monipuolisesti vuorovaikutusta ja ilmaisua tukevia menetelmiä.Tunnet monikulttuurisen vuorovaikutuksen ja viestinnän erityspiirteet.Tunnet digitaalisen ympäristön ja verkkoympäristön mahdollisuudet sosiaalialalla.Osaat hyödyntää tieto- ja viestintätekniikan sovelluksia opiskelussa ja tulevissa työtehtävissä tarkoituksenmukaisesti.

Sisältö

Miten voit analysoida vuorovaikutustilanteita tietoperustan avulla?Millaisia menetelmällisiä lähestymistapoja on vuorovaikutustilanteiden rakentamiseen?Miten voit soveltaa erilaisia vuorovaikutusta ja ilmaisua tukevia menetelmiä sosiaalialan käytäntöön?Mitä ovat monikulttuurisen vuorovaikutuksen ja viestinnän erityispiirteet?Miten digitaalinen ympäristö on hyödynnettävissä alan työssä?

Opiskelumateriaali

Materiaalit julkaistaan Learn-oppimisalustalla.
Tentitään seuraava materiaali:
1. Mönkkönen: Vuorovaikutus asiakastyössä.
2.Kivistö & Päykkönen: Sosiaalityö digitalisaatiossa

Yksilölliset oppimisväylät

Opetus pääsääntöisesti verkkototeutuksena. Viikolla 36 opiskelijoille lähetetään info opintojaksosta sekä ennakkotehtävä. Viikolla 39 lähiopetusta kampuksella 4. Samoin viikolla 45 lähiopetusta kampuksella 4 h. Lähijaksojen välissä opiskelijat työstävät itsenäisesti tai pienryhmissä verkkossa olevia oppimistehtäviä. Viikolla 46 Learn-tentti.

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei ole

Tentit ja muut määräajat

Vkol 46 learn-tentti. Tentti auki 8.00 - 23.59.

Kansainvälinen yhteistyö

Ei ole

Opiskelijan työmäärä

5 op

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

a. Osaat käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä. b. Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä. c. Osaat hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia. d. Osaat toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa. e. Osaat käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita. f. Osaat toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti. g. Osaat perustella toimintaasi oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti.